Maart

In gesprek met Özcan Akyol op 26 maart

In hoeverre bepaalt jouw jeugd je wereldbeeld? Schrijver en columnist Özcan Akyol vertelt zijn verhaal tijdens deze bijzondere avond. Daarna gaan leerlingen en ouders met hem en elkaar in gesprek over dit onderwerp. Maar ook het publiek praat mee. Een interactieve avond die je niet wil missen! 

Aanmelden

Deze avond met Özcan Akyol vindt plaats op dinsdag 26 maart van 19.30 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur).
Locatie: de nieuwe aula van onze locatie aan de Steinhagenseweg.

Het aantal plekken voor deze avond is beperkt, dus meld je op tijd aan, want vol = vol. De avond is bedoeld voor leerlingen, ouders én overige geïnteresseerden. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om aanwezig te kunnen zijn, zouden wij het op prijs stellen als per leerling max. één ouder zich aanmeldt voor deze lezing. 
 

Özcan Akyol (Deventer, 1984) is een Nederlandse schrijver en columnist.

Hij volgde een mavo-opleiding en studeerde later Journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras.

Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut Eus bij Uitgeverij Prometheus. (bron: www.ozcanakyol.nl)

Foto: New Day Studio

 

Scream your heart out!

Leerlingen vmbo maken tijdens het vak tekenen posters waarop zij laten zien hoe burgerschap invulling krijgt op onze school. De opdracht voor de leerlingen is: voor wie wil jij opkomen en welke boodschap moet jouw poster uitdragen? Alle posters zijn te bewonderen tijdens de avond met Özcan Akyol op 26 maart.

Debat zoals in de Oudheid

In de aula van de Minkemalaan vindt op 13 maart een vergadering van de Griekse volksvertegenwoordiging plaats. Leerlingen havo/vwo en gymnasium (leerjaar 4) gaan in debat over stellingen die nu voor onze leerlingen relevant zijn, zoals: 'Staken onder schooltijd moet kunnen' of 'Geen vlees meer in de kantine'. Het stemmen gaat zoals dat er in de Oudheid ook aan toe ging: door de handen in de lucht te steken, de meerderheid bepaalt.

Meet and greet minister Arie Slob 28 maart

Minister Arie Slob komt 28 maart naar het Minkema College om te zien hoe onze school burgerschap een plek geeft in het onderwijs. Tijdens zijn bezoek maakt hij kennis met het relatieproject op de havo/vwo-locatie. Zo is er een toneelstuk, een gastspreker van COC, vinden er gesprekken plaats over relaties tussen jongens en meisjes en vertelt een transgender zijn verhaal. Ook gaat de minister de discussie aan met leerlingen vmbo en havo/vwo over de dilemma’s die komen kijken bij goed burgerschapsonderwijs.

Fotowedstrijd

Welke bijzondere invulling weten onze leerlingen te geven aan het thema van deze maand?  Pak je camera (of gebruik gewoon je mobiel) en maak een foto die past bij het thema High Society. Je maakt kans op een Bol.com-bon ter waarde van EUR 15,-. Een jury kiest aan het eind van de maand een winnaar en op social media wordt een publiekswinnaar gekozen uit alle deelnemende foto's. 

Doe mee!

Stuur uiterlijk donderdag 21 maart jouw foto in om deel te nemen aan deze fotowedstrijd. Vermeld bij de foto duidelijk je naam, leerlingnummer, klas en eventueel een toelichting bij jouw foto. Op dinsdag 26 maart worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Spelregels

  • Je bent leerling van het Minkema College en de foto moet door jou zelf gemaakt zijn.
  • De foto moet een invulling zijn van het maandthema van ons jubileumjaar. Op welke manier je dat doet, mag je helemaal zelf weten!
  • Als er personen op je foto staan, zorg dan wel dat je hun toestemming hebt. 
  • De foto mag je maken met een camera, maar ook gewoon met je mobiel. Als je er maar voor zorgt dat de foto van voldoende kwaliteit (resolutie/pixels) is.
  • Door mee te doen aan de fotowedstrijd geef je automatisch toestemming om jouw foto met jouw voornaam te gebruiken voor publiciteitsdoeleinden (bijv. plaatsen op de website van het Minkema College en zijn social media kanalen).
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Burgerschap op het Minkema College