Wie bij ons op school komt, schaft een eigen chromebook aan. Bestel je die bij onze vaste leverancier, dan staan wij garant voor het onderhoud en andere service. Dit digitale leermiddel is geen doel op zich; we willen geen ‘laptopschool’ worden. De docenten zetten de chromebooks alleen in als dat toegevoegde waarde voor het onderwijs heeft. Gemiddeld werk je zo’n 30% van de lesweek op je chromebook; bij het ene vak wat meer dan bij het andere en in de ene les wat meer dan in de andere. 

De voordelen

We vinden het belangrijk dat je goed leert omgaan met digitale middelen. Die zijn in de maatschappij en jouw latere leven namelijk onmisbaar. Ook biedt een chromebook veel mogelijkheden om slimme keuzes te maken. Je kunt zelfstandig werken en in je eigen tempo. Je kunt teksten laten voorlezen. Wil je lesstof herhalen of kies je juist voor een extra uitdagende opdracht? Voor veel vakken bestaan al goede digitale boeken die rekening houden met verschillen tussen leerlingen.

Met het chromebook sluiten we aan bij de verschillende leerstijlen van leerlingen. Ondersteuning met beeld en geluid of in de vorm van competitie helpen bij het leerproces. 

Handig & bewust omgaan met je chromebook

De meeste vakken werken deels ook nog met papier. Het blijft namelijk goed om geregeld met de hand te schrijven of door een papieren boek te bladeren. Daarom blijven de kleppen op bepaalde momenten bewust dicht. Je zit dus zeker niet de hele dag achter een scherm.

Vind je het spannend om met een chromebook te werken? In de brugklas zijn er speciale lessen om er handig mee te leren omgaan. Tijdens deze lessen leer je op een goede manier omgaan met het chromebook en deze effectief in te zetten voor de lessen, bijvoorbeeld voor het maken van een verslag of een presentatie. We vinden het belangrijk dat je weet hoe je het chromebook goed en veilig kunt gebruiken. Vandaar dat er ook aandacht is voor social media tijdens deze lessen.Ook bekijk je met je mentor hoe je gezond met je chromebook omgaat: voor je ogen, je nek & rug en je hersenen.  

 

Veelgestelde vragen

 • Wat is eigenlijk een chromebook?

  Het wordt heel eenvoudig uitgelegd in dit filmpje van The Rent Company. The Rent Company is de leverancier waarmee het Minkema College samenwerkt.

 • Hoe kom ik aan een Chromebook?

  Je ouders krijgen de mogelijkheid om - tegen een gereduceerd bedrag -  een chromebook aan te schaffen via The Rent Company. School betaalt een initieel bedrag mee en garandeert je ouders op die manier een goed werkend apparaat met een garantieregeling en goede service. Het chromebook wordt uiteindelijk eigendom van jou/je ouders. Indien het chromebook kapot is en gerepareerd moet worden, krijg je een leen-exemplaar, zodat je toch deel kan nemen aan de lessen. Het chromebook gaat mee naar huis, in een stevige hoes en moet daar ’s nachts worden opgeladen. Ook thuis kan je dus voor school werken op het chromebook. 

 • Wat zijn de servicevoorwaarden en kosten?

  Het Minkema College werkt samen met The Rent Company voor de chromebooks. Zij verlenen dan ook service als er iets aan de hand is met je chromebook. Bekijk hun serviceplan en de prijsopbouw.

 • Wat voor abonnement krijg je?

  The Rent Company biedt een easy4u abonnement. In deze video wordt uitgelegd wat dat precies is en hoe het werkt.