December

Van pen tot ......?

Wat krijgen onze 3e-klassers havo/vwo voor elkaar met een Minkema-pen? In drie weken tijd probeerden groepjes leerlingen een pen te ruilen voor uiteindelijk een voorwerp van zoveel mogelijk waarde. Op 17 december 2018 werd per klas een winnaar bepaald én een eindwinnaar van alle deelnemers! De items werden vervolgens aangeboden via Marktplaats en de opbrengst ging naar het goede doel. 

In actie voor het goede doel

Wij vieren ons jubileumjaar, maar onze leerlingen wilden ook graag iets moois voor anderen doen. December stond daarom in het teken van de ander. Door verschillende acties probeerden onze leerlingen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor twee goede doelen: KIKA en de Voedselbank Woerden.

De Minkema-kaas

Wie wil er nou niet de speciale Minkema-kaas? De leerlingen vmbo probeerden met de verkoop van deze bijzondere kaas zoveel mogelijk geld op te halen voor KIKA. 

Sponsor Obstacle Run

De havo/vwo-leerlingen in de onderbouw gingen de uitdaging van de Obstacle Run aan. Hiervoor gingen zij sponsors regelen en de opbrengst ging naar de Voedselbank Woerden. De Obstacle Run vond plaats tijdens de speciale Goede Doelen Dag op de Minkemalaan op 20 en 21 december. Naast de Obstacle Run konden leerlingen aan allerlei activiteiten deelnemen om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

 

Goede doelen dag havo/vwo

Op vrijdag 21 december waren er de hele ochtend bijzondere activiteiten op de Minkemalaan waaraan de leerlingen tegen betaling konden deelnemen. Leerlingen konden bijvoorbeeld meedoen aan de wedstrijd 'pan schuiven, een brief schrijven voor Amnesty, Origami kerststerren vouwen of meedoen aan een klaverjastoernooi. De recordopbrengst van EUR 20.555,55 ging naar de Voedselbank Woerden.

Lees meer

Fotowedstrijd

Welke bijzondere invulling weten onze leerlingen te geven aan het thema van elke maand? 9 maanden lang konden leerlingen een foto insturen die aansloot bij het thema van die maand. Ze mochten daar helemaal hun eigen draai aangeven.

Elke maand werden er twee winnaars gekozen. De jury koos één foto uit en via social media konden mensen stemmen op hun favoriet. De foto met de meeste stemmen was de tweede winnaar. De winnaars wonnen een Bol.com-bon ter waarde van EUR 15,-. Daarnaast werd hun foto tentoongesteld tijdens de expositie in september 2019 in het gemeentehuis van Woerden!

Bekijk de winnende foto's van december