November

OFFLINE!

In een tijd van mediagekte, 'fake news' en informatieovervloed is het nauwelijks meer voor te stellen hoe het vroeger was om zonder alle huidige informatiebronnen les te krijgen én te geven. Geen televisie, geen radio, laat staan een internetverbinding in de klaslokalen, alleen de krant op de ontbijttafel bracht het dagelijkse nieuws de school binnen. Gewend als we nu zijn om op elk (on)gewenst moment van de dag toegang te hebben tot de wereld (het mobieltje trilt in menig broekzak), moet het een enorme uitdaging zijn om enkele uren van een dag ervan verstoken te zijn. Een dag OFFLINE. Welke klassen van het Minkema College durven deze uitdaging op 22 november aan te gaan?

Lees meer over hoe het onze leerlingen vergaan is deze dag!

YouTuber Noah daagt jullie uit!

Fotowedstrijd

Welke bijzondere invulling weten onze leerlingen te geven aan het thema van deze maand?  Pak je camera (of gebruik gewoon je mobiel) en maak een foto die past bij het thema Media Madness. Je maakt kans op een Fashion Cheque of Bol.com-bon ter waarde van EUR 15,-.

Spelregels

  • Je bent leerling van het Minkema College en de foto moet door jou zelf gemaakt zijn.
  • De foto moet een invulling zijn van het maandthema van ons jubileumjaar. Op welke manier je dat doet, mag je helemaal zelf weten!
  • Als er personen op je foto staan, zorg dan wel dat je hun toestemming hebt. 
  • De foto mag je maken met een camera, maar ook gewoon met je mobiel. Als je er maar voor zorgt dat de foto van voldoende kwaliteit (resolutie/pixels) is.
  • Door mee te doen aan de fotowedstrijd geef je automatisch toestemming om jouw foto met jouw voornaam te gebruiken voor publiciteitsdoeleinden (bijv. plaatsen op de website van het Minkema College en zijn social media kanalen).

 

De inschrijving is gesloten.

Dit zijn de 5 toppers die kans maken op een prijs!

 

Informatieavond social media en tieners

Op donderdag 29 november van 19.30 - 22.00 uur organiseert het Minkema College een informatieavond om alles te weten te komen over social media en tieners.  Heeft u een kind in de leeftijdscategorie 10 - 14 jaar? Dan bent u van harte welkom! Ook als uw kind (nog) niet op onze school zit.

Alle tieners zijn vele uren per dag online. De een gamet, de ander zit vooral op Instagram of YouTube. De online mogelijkheden passen bij uitstek bij de behoeften op deze leeftijd. Dat ze grenzen overgaan en soms wel 24/7 contact met elkaar willen, ook. Ouders kunnen niet meer meekijken en regels opleggen werkt ook niet altijd meer in de puberteit. Maar wat werkt dan wel? Hoe zorg je ervoor dat ze verantwoordelijke mediagebruikers worden? Wat voor soort mediaopvoeder wilt u zijn en hoe doe je dat dan?

We nodigen ouders uit voor een actieve ouderavond over mediaopvoeding, waarin we samen nadenken over hoe we tieners willen en kunnen opvoeden als het gaat om sociale media en gamen. 

Op deze informatieavond doet spreker Jan Willem Roseboom van Bureau Jeugd & Media voor u een deur open naar de wereld van tieners op internet: van challenges tot sexting en van puberhumor tot pestgedrag. Ook krijgt u handvatten voor het gesprek thuis.

Laat u vermaken én aan het denken zetten, om naar huis te gaan met allerlei nieuwe tips, denk- en gespreksstof.

Deelname is kosteloos.  

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.