Terugblik informatieavond tieners en social media

3 december 2018

Alle tieners zijn vele uren per dag online. De een gamet, de ander zit vooral op Instagram of YouTube. De online mogelijkheden passen bij uitstek bij de behoeften op deze leeftijd. Dat ze grenzen overgaan en soms wel 24/7 contact met elkaar willen, ook. Ouders kunnen niet meer meekijken en regels opleggen werkt ook niet altijd meer in de puberteit. Maar wat werkt dan wel? Hoe zorg je ervoor dat ze verantwoordelijke mediagebruikers worden? Wat voor soort mediaopvoeder wilt u zijn en hoe doe je dat dan? Informatieavond tieners en social media

Op donderdag 29 november van 19.30 - 22.00 uur organiseerde het Minkema College een informatieavond om alles te weten te komen over social media en tieners.  Ouders met een kind in de leeftijdscategorie 10 - 14 jaar waren van harte welkom. 

Tijdens een actieve ouderavond over mediaopvoeding gingen we samen nadenken over hoe we tieners willen en kunnen opvoeden als het gaat om sociale media en gamen. 

Spreker Jan Willem Roseboom van Bureau Jeugd & Media deed voor de aanwezigen een deur open naar de wereld van tieners op internet. Na afloop gingen de aanwezige ouders naar huis met handige handvatten voor een gesprek en tips voor mediawijs mediagebruik.

Heeft u deze avond helaas gemist? Bekijk dan de hand-out met praktische tips of de presentatie.

Een dag OFFLINE

Op donderdag 22 november zijn ruim 600 leerlingen van het Minkema College (havo, vwo en vmbo) een hele bijzondere uitdaging aan gegaan: zij gingen een dag OFFLINE. De hele dag geen mobiele telefoon, Facebook, Instagram, geen digibord, Snapchat, geen laptop. Kortom, weer eens 'ouderwets' naar school. Met deze offline-dag wilden we onze leerlingen bewust maken van het nut van digitale middelen en social media, maar ook van de nadelen: het gevoel altijd online te moeten zijn, minder face-to-face-contact en de invloed van bijvoorbeeld social media op berichtgeving. Lees meer over hun belevingen.

Bekijk de ervaringen van onze leerlingen

Tijdens de OFFLINE-dag zijn er vlogs gemaakt waarin de leerlingen werd gevraagd naar hun ervaringen. Hieronder een korte impressie!

100 jaar Minkema - 10 bijzondere maanden

De offline-dag en informatieavond social media waren activiteiten van de maand van de media (Media Madness) behorende bij het jubileumjaar van het Minkema College. Tien maanden lang viert de school dat hij op 4 september 2019 honderd jaar bestaat. Elke maand staat er een thema centraal en binnen dat thema worden diverse activiteiten georganiseerd voor onze leerlingen, medewerkers, ouders, maar ook basisscholen en de omgeving van de school.

Lees alles over het jubileumjaar van het Minkema College.

Meer info? Abonneer u op de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van andere activiteiten die het Minkema College organiseert? Abonneer u dan gratis op de jubileum-nieuwsbrief.