Foto-expositie jubileum in gemeentehuis

6 september 2019

Van maandag 9 september tot en met maandag 30 september heeft het Minkema College de primeur om als eerste organisatie een expositie te houden in het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Woerden. De expositie toont foto’s gemaakt door leerlingen van het Minkema College in het kader van het 100-jarig bestaan van de school. Wethouder Becht opende de expositie officieel op vrijdag 6 september. Opening expositie

Gedurende 10 maanden is stil gestaan bij het 100-jarig jubileum van het Minkema College. Elke maand stond een thema centraal waarbinnen bijzondere activiteiten plaatsvonden voor de leerlingen, medewerkers, ouders en de omgeving van de school. Zo was er de ‘maand van de aarde', de ‘maand van wetenschap' en de ‘maand van innovatie'. In september wordt het jubileumjaar afgesloten met -  hoe kan het ook anders - de ‘maand van feest'.

Fotowedstrijd

Leerlingen konden gedurende de jubileummaanden een foto insturen die paste bij het thema van die maand. Elke maand waren er twee winnaars: één foto werd gekozen door de jury en daarnaast won de foto met de meeste stemmen op social media. Alle winnende foto’s zijn te zien tijdens de expositie.

“De leerlingen hadden alle vrijheid om een eigen invulling te geven aan het thema en dat heeft hele mooie en bijzondere foto’s opgeleverd”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

De officiële opening van de foto-expositie was op vrijdag 6 september om 13.00 uur in de centrale ontvangsthal van het gemeentehuis. Wethouder Becht opende de expositie, in aanwezigheid van de leerlingen van de winnende foto’s en hun ouders. De expositie is tot en met maandag 30 september te zien.