Oktober

Escaperoom voor brugklassers

Onze brugklassers gingen de uitdaging aan. Zij hebben hun skills op het gebied van puzzelen en raadsels kunnen laten zien in de Escaperoom. Met een team (max 6 personen uit de klas) lieten zij zich opsluiten in de Escaperoom om alle raadsels op te lossen. Samenwerken, out-of-the-box-denken, cryptisch denken.... Al deze vaardigheden kwamen van pas. Twee teams kwamen aan het einde als winnaar uit bus!

Oktober 1918.

Dit is het lokaal van professor Mauritius Inkema. Gefascineerd door techniek en geschiedenis heeft hij 100 jaar geleden een manier gevonden om door de tijd te reizen. Van zijn reizen heeft hij korte belangrijke verslagen geschreven in de vorm van logboeken. 

Het tijdreizen heeft echter vreemde effecten op het menselijke lichaam en de beste man zal weldra verdwijnen… Om zijn reizen en kennis niet voor niets te laten zijn, besluit hij om zijn kennis in de toekomst achter te laten. En waar beter dan bij de toekomstige ontdekkers zelf?

De leerlingen van het Minkema College leken hem de beste keuze, aangezien de man vermoedt dat dit wel eens zijn eigen gestichte school zou kunnen zijn. Daarom staat zijn tijdreislokaal nu 100 jaar later ineens in het gebouw, zodat leerlingen zijn ervaringen kunnen ontdekken.

Maar niets gaat voor niets, alleen de slimste puzzelaars zullen al zijn ontdekkingen vinden…

 

Lees meer over de winnaars

Professor Inkema heeft jullie hulp nodig!

De Grote Geschiedenis Game voor groep 8

Wanneer werd Bonifatius vermooed? Hoe heet een land zonder koning? Waar leefden de eerste mensen van? Maar ook: welke groep 8 weet in een interactieve spel de juiste historische volgorde te herkennen? 

Tijdens de Grote Geschiedenis Quiz van het Minkema College op dinsdag 30 oktober werd deze kennis van groep 8-leerlingen getest! Diverse basisscholen uit de regio (groep 8) gingen de strijd aan.

 

 

Lees meer over winnaars van de Game!