Oktober

Escaperoom voor brugklassers

Ben je brugklasser? Laat dan je skills op het gebied van puzzelen en raadsels zien in de Escape room. Vorm een team (max 6 personen uit je klas) en ga de uitdaging aan. Laat je opsluiten in de Escaperoom en los alle raadsels op. Samenwerken, out-of-the-box-denken, cryptisch denken.... Al deze vaardigheden zullen van pas komen. Is jouw team in staat om het snelst de oplossing te achterhalen? Dan maak je kans op een prachtige prijs! Binnenkort hoor je van jouw mentor wanneer jouw klas/team de Escaperoom mag bezoeken.

Oktober 1918.

Dit is het lokaal van professor Mauritius Inkema. Gefascineerd door techniek en geschiedenis heeft hij 100 jaar geleden een manier gevonden om door de tijd te reizen. Van zijn reizen heeft hij korte belangrijke verslagen geschreven in de vorm van logboeken. 

Het tijdreizen heeft echter vreemde effecten op het menselijke lichaam en de beste man zal weldra verdwijnen… Om zijn reizen en kennis niet voor niets te laten zijn, besluit hij om zijn kennis in de toekomst achter te laten. En waar beter dan bij de toekomstige ontdekkers zelf?

De leerlingen van het Minkema College leken hem de beste keuze, aangezien de man vermoedt dat dit wel eens zijn eigen gestichte school zou kunnen zijn. Daarom staat zijn tijdreislokaal nu 100 jaar later ineens in het gebouw, zodat leerlingen zijn ervaringen kunnen ontdekken.

Maar niets gaat voor niets, alleen de slimste puzzelaars zullen al zijn ontdekkingen vinden…

Professor Inkema heeft jullie hulp nodig!

History Master Quiz voor leerlingen en introducé

Word jij de History Master van het Minkema College?

Herken jij dictators aan hun jeugdfoto’s? Weet jij alles van de Tweede Wereldoorlog? Hebben jaartallen voor jou geen geheimen? En ken je de belangrijkste Romeinse keizers?

Op dinsdagavond 16 oktober (aanvang 19.30 uur) gaan teams onderling de strijd aan met het beantwoorden van geschiedenisvragen. Je hoeft het niet alleen te doen. Geef je op met je vader/moeder, buurvrouw, broer/zus of elke andere volwassene uit je omgeving. Samen met nog 2 duo's vorm je deze avond een team en gaan jullie proberen de titel binnen te slepen. Maar niet alleen de titel! Er zijn ook prachtige prijzen te winnen. Deze avond is voor alle leerlingen van het Minkema College. Geef je snel op, want vol = vol!

De inschrijving is gesloten.

De Grote Geschiedenis Game voor groep 8

Wanneer was de Slag bij Waterloo? Hoe heette de eerste vorst van Nederland? Wie is de uitvinder van de telefoon? Maar ook: welke groep 8 weet in een interactieve spel de meeste historische figuren te herkennen? 

Tijdens de Grote Geschiedenis Quiz van het Minkema College op dinsdag 30 oktober wordt deze kennis van groep 8-leerlingen getest!

Alle basisscholen uit de regio Woerden (uitsluitend groep 8) kunnen zich hiervoor aanmelden. Maar doe dit snel, want vol = vol!

Uw klas strijdt dan tegen andere basisscholen uit de regio. Uitsluitend voor groep 8-leerlingen.
Meld uw klas aan door het aanmeldformulier in te vullen en een bepaald tijdslot te kiezen.

De inschrijving is gesloten!

 

 • Oktober

  • dinsdag 30

   De Grote Geschiedenis Game voor groep 8

   Tijdens de Grote Geschiedenis Quiz van het Minkema College op dinsdag 30 oktober wordt de historische kennis van groep 8-leerlingen getest door middel van vragen en spellen!
   Alle basisscholen uit de regio Woerden (uitsluitend groep 8) kunnen zich hiervoor aanmelden.