Recordbedrag opgehaald voor Voedselbank Woerden

21 december 2018

De glazen huis-actie en goede doelendag van het Minkema College hebben maar liefst EUR 20.555,55 opgebracht voor de Voedselbank Woerden. Door allerlei ludieke activiteiten hebben leerlingen een recordbedrag opgehaald. goede doelendag

“Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat! We zijn ontzettend trots op onze leerlingen dat zij zich zo hebben ingezet om een mooi bedrag voor de Voedselbank bij elkaar te krijgen”, aldus Marije van Schadewijk, namens de voltallige LO-sectie.

De docenten Lichamelijke Opvoeding (LO) zijn de drijvende kracht achter deze goede doelendag, maar krijgen daarbij veel hulp van collega’s en tientallen leerlingen.

Lineke Brillemans, secretaris Voedselbank Woerden: “Dit overtreft onze stoutste verwachtingen. Dit prachtige bedrag maakt dat wij de komende twee jaar zorgeloos onze activiteiten voor de klanten van de voedselbank kunnen voortzetten.”

In een bedankbrief laat de Voedselbank weten hoe ongelooflijk blij ze zijn met deze schenking.

Alle leerlingen van de havo/vwo-locatie konden tijdens het glazen huis en de goede doelendag deelnemen aan tal van acties zoals een clinic van twee wereldkampioenen panna/freestyle voetbal, een pijlinktvis ontleden, Latin dans, een schaaktoernooi of Origami kerststerren vouwen. Deelname aan een activiteit kostte tussen de EUR 0,25 en EUR 1,-. De onderbouwleerlingen deden mee aan een obstacle run waarvoor zij de afgelopen weken sponsors hadden gezocht. De totale opbrengst van alle acties komt ten goede van de Voedselbank Woerden.