Welkom in de sporthal! Sport is belangrijk op het Minkema College. In de onderbouw vinden naast de gymlessen ook sportdagen of -toernooien plaats. Onze school zit naast de grote sportlocatie Snellerpoort en daar maken wij gebruik van drie grote gymzalen.

Vmbo-leerlingen die geïnteresseerd zijn in sport en alles wat daarmee te maken heeft (zoals voeding, training geven en ehbo), kunnen kiezen voor LO2 als examenvak (bij de mavo) of het keuzevak Sport en Bewegen (bij basis/kader). 

Gezonde school

Het Minkema College heeft veel aandacht en zorg voor de gezondheid van de leerlingen. In 2019 en 2020 heeft de toenmalige cateraar van het Minkema College, Ad Brak Catering, de Zilveren Schoolkantine Schaal behaald. De catering bereidt haar producten zo veel mogelijk volgens de richtlijnen van De Gezonde School, dat wil zeggen dat ze ernaar streeft om 75% van het assortiment onder het predicaat ‘gezond’ te laten vallen. Verder is ons schoolterrein al sinds schooljaar 2015-2016 volledig rookvrij en zijn energiedrankjes op school niet toegestaan. We zijn ervan overtuigd dat als je je goed in vel voelt, je dat terugziet in je prestaties.