Keuzekanaal

Welkom op het keuzekanaal! Inmiddels heb je jouw voorlopige advies ontvangen van jouw juf of meester. 

Onze locatie aan de Steinhagenseweg biedt drie leerwegen: basis, kader en mavo (inclusief mavo/havo of 6-jarige havo).

  • Basis en kader duurt vier jaar. Een basis/kaderdiploma biedt toegang tot het mbo, niveau 2, 3 of 4.
  • De mavo duurt in totaal vier jaar. Met een mavodiploma kun je doorstromen naar het mbo: meestal op niveau 4, soms op niveau 3.
  • De mavo/havo duurt 4 tot 6 jaar. Je kunt na het behalen van je mavo-diploma doorstromen naar het mbo (dan duurt de opleiding 4 jaar) of je stapt over naar 4 havo (dan duurt de opleiding 6 jaar).

 

Op het vmbo hebben we drie soorten brugklassen: basis/kader, kader/mavo en mavo/havo. De brugklasperiode duurt twee jaar. In welke klas je wordt  geplaatst, hangt af van het advies van de basisschool. Je komt in een klas met leerlingen van twee niveaus. Je resultaten en inzet in de jaren bij ons op school bepalen welk diploma je haalt. De keuze voor de route naar een diploma op een bepaald niveau wordt dus nog even uitgesteld. Dit geeft kansen! We maken aan het begin van het schooljaar een persoonlijk plan voor jou en we houden goed in de gaten of je de doelen die daarin staan, kunt behalen.

Lessen van 70 minuten

Onze lessen duren 70 minuten. Door deze lengte van de les kan de docent activerende werkvormen inzetten en is er volop ruimte om samen te werken. Lessen van 70 minuten zorgen ook voor rust in de school. Per dag heb je meestal 5 lessen en wissel je dus niet zo vaak van lokaal. Je hoeft per dag ook niet heel veel boeken mee te nemen want gemiddeld heb je 4-5 vakken per dag. Dit aantal vakken per dag beperkt ook de hoeveelheid huiswerk, waardoor je een goed overzicht hebt. Tot slot, geeft deze lesduur de docent ruim voldoende tijd om persoonlijke aandacht te geven.