Business Centre

Welkom in het business centre! Het vmbo van het Minkema College biedt het profiel Economie & Ondernemen. Ondernemerschap (zaken aanpakken, doen, opzetten) staat in dit profiel centraal. We hebben bewust voor een breed profiel gekozen, omdat je hierdoor zo lang mogelijk zo breed wordt gevormd en zo veel verschillende dingen doet en leert. We richten ons met dit profiel op beroepen van de toekomst en zorgen ervoor dat je klaar bent voor alle opleidingen die in het mbo worden aangeboden.

Dit profiel richt zich op handel, toerisme, administratie, marketing, automatisering, logistiek en horeca. Enkele economische beroepen zijn: receptionist, gamedeveloper, secretaresse, verkoper en planner wegtransport. Verplichte profielvakken zijn bijvoorbeeld commercieel en logistiek. Daarnaast kun je kiezen uit creatieve vakken, horecavakken of vakken die te maken hebben met media en techniek.

We werken nauw samen met mensen uit het bedrijfsleven in de regio. Het Minkema College heeft het Vecon Business School (VBS) certificaat. De VBS (VECON BUSINESS SCHOOL) is een profiel voor scholen in het VO en MBO die extra aandacht willen besteden aan talentontwikkeling op het gebied van  economie en ondernemerschap.

Mavo Ondernemen

Bij de speciale richting Mavo Ondernemen staat alles in het teken van ondernemend leren. Je krijgt een vast vakkenpakket, 5 algemeen vormende examenvakken (zoals wiskunde en Engels), 1 beroepsgericht examenvak: commercieel en secretarieel. In de derde klas volg je de vakken ondernemen en webshop.

Daarnaast kunnen leerlingen hun talenten en kwaliteiten inzetten voor de Stein Business School. In dit vrije deel wordt er ondernemend gewerkt aan projecten buiten het klaslokaal.  Een groepje leerlingen gaat bijvoorbeeld ouderen helpen omgaan met digitale middelen in het buurthuis. Hierbij helpen onze leerlingen “de jeugd van vroeger” om te gaan met digitale middelen zoals de laptop of mobiele telefoon. Het plan van aanpak wordt in de les voorbereid en uiteindelijk buiten school uitgevoerd. Ook wordt onder leiding van een professionele  trainster (voetbalvrouwen) van een bekende voetbalclub uit Rotterdam een voetbalclinic voorbereid. Tevens zijn er leerlingen met een kaashandel gestart waarmee zij geld inzamelen voor het goede doel.