Is extra ondersteuning voor bijvoorbeeld taal, wiskunde/rekenen of begrijpend lezen voor jou van belang, dan zijn daar ook diverse modules voor per leerjaar. Per kwartaal starten we een nieuwe groep met leerlingen die dat op dat moment nodig hebben. Deze modules kies je dus niet aan het begin van het schooljaar. Wie in aanmerking komt voor een ondersteuningsmodule volgt een Discovery-module minder.

Leerjaar 1

  • Nederlands
  • Wiskunde

 

Dit zijn extra lessen Nederlands en wiskunde voor wie moeite heeft met het vak. In deze ondersteuningsmodule krijg je extra instructie en extra oefening als aanvulling op de gewone lessen Nederlands en wiskunde. 

Leerjaar 2

  • Nederlands*
  • Wiskunde*
  • Studievaardigheden (zie uitleg hieronder)

 

* Dit zijn extra lessen Nederlands en wiskunde voor wie moeite heeft met het vak. In deze ondersteuningsmodule krijg je extra instructie en extra oefening als aanvulling op de gewone lessen Nederlands en wiskunde. 

Leerjaar 3

  • Nederlands
  • Wiskunde

 

Dit zijn extra lessen Nederlands en wiskunde voor wie moeite heeft met het vak. In deze ondersteuningsmodule krijg je extra instructie en extra oefening als aanvulling op de gewone lessen Nederlands en wiskunde. 

Over de module studievaardigheden (leerjaar 2)

Wil je jouw studieresultaten verbeteren maar weet je niet hoe?  Helpt harder werken niet (meer)? Weet je niet hoe je het aan moet pakken om je voor te bereiden voor een toets?  Dan is het tijd om je af te vragen hoe het zit met je studievaardigheden. Maar ook al beschik je over de juiste vaardigheden, dan nog is het belangrijk te begrijpen wanneer je welke vaardigheden inzet. 

Tijdens deze ondersteuningsmodule worden je studievaardigheden verbeterd en getraind. Zo leer je samenvatten, hoe je woordjes leert of wat je kunt doen als je een slecht cijfer hebt gehaald voor bijvoorbeeld wiskunde. We bespreken ook hoe een goede thuiswerkplek eruitziet. 

Hoe zien de lessen eruit?

De lessen worden verzorgd door 2 begeleiders/docenten, voor een groep van maximaal 12 leerlingen en voor de duur van 70 minuten. 

We gebruiken powerpointpresentaties, bespreken de technieken en oefenen samen hoe je de technieken toepast. Jij ervaart zo wat voor jou werkt en je bepaalt zelf wat je meeneemt uit de lessen. 

Voor wie is deze module nuttig?

Voor alle leerlingen die het lastig vinden om te leren en goede cijfers te halen ondanks dat zij hard werken. 

Bekijk ook de Discovery-modules