Bij deze route ga je met elkaar iets creëren. Een voorstelling, een fotokunstwerk of een animatiefilm. Een creatie is iets dat eerder nog niet bestond en waarin je volledig je eigen creativiteit kwijt kunt! In deze route komt dat allemaal aan bod.

Jaar 1

Jaar 1

Minkema discover fotografie

Fotografie

Komt jouw foto in het trappenhuis? Wil jij dat jouw mooiste foto in de school wordt opgehangen? Kies dan de module fotografie, waarbij je op een andere manier leert kijken en fotograferen. Met je mobiel ga je aan het werk en maak je een mooie fotocollectie. In de eerste les krijg je een spelvorm, waarbij het toeval een rol speelt. In andere lessen krijg je opdrachten waarbij je juist goed leert zoeken. Je gaat in ieder geval het lokaal uit om het schoolgebouw binnen, buiten en de natuur te fotograferen. Je leert hoe je de gemaakte foto’s kunt veranderen: zoomen, uitsnede, kleur, enz. In groepjes bespreek je elkaars foto’s, zodat er een goede keuze gemaakt wordt. Je print je mooiste foto op A3 in kleur uit. De foto’s worden in wissellijsten op de gangen geëxposeerd.

Minkema Discover Stop motion

Stop Motion

Wil je een animatiefilm maken?
Heb je altijd al een animatiefilm willen maken met beeld en geluid? Dan zit je bij de module Film Stopmotion helemaal op de goede plek. Stopmotion is een filmtechniek, waarover je in deze module meer zal leren. Je werkt met een app op je mobiel. Een animatiefilm maken kost tijd en daarom werk je in een team. Samen met je groep bedenk je een verhaallijn en maken jullie een taakverdeling; Lijkt geluid je leuk (muziek, geluiden, voice-over) of heb je meer met beeld (animatieklei, tekenen, gekleurd papier)? Als beeld en geluid bij elkaar komen ontstaat er uiteindelijk een mooie film! Het leukste stopmotionfilmpje van de modules sturen we in naar het NFFS Nationaal Film Festival Scholieren.

Minkema discover 3D-Printen

3D-printen

3D-printen heeft de toekomst!
Wil jij één van de technieken van de toekomst leren? Kies dan de module 3D ontwerpen en printen. 3D printen wordt steeds vaker gebruikt, in Eindhoven komen binnenkort 5 geprinte huizen, maar ook in bijv. ziekenhuizen gebruiken ze 3D-prints. In de module werk je met je Chromebook en het programma Tinkercad. Je leert meer vaardigheden dan in de gewone lessen. Er zijn verschillende opdrachten waaruit je er één kiest die je het leukst lijkt. Een sieradenserie ontwerpen voor een klant, een Minkema-mascotte ontwerpen voor een schoolvak, enz. In “teamverband” ga je werken aan de gekozen opdracht en maken jullie een presentatievoorstel. Je eindontwerp wordt op school geprint in de kleur van je keuze.

Minkema Discover Theater

Theater

Een van de leukste manieren om met teksten te presenteren is door middel van theater. Je hebt het meegemaakt bij de eindmusical van groep 8. Er zijn verschillende vormen van theater, zoals toneelvoorstellingen, musicals en cabaret. In deze module gaan we dat theater nader onderzoeken en beleven. Wat heb je allemaal nodig om tot een leuke voorstelling te komen? Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een theaterproductie? Lijkt het je leuk om je daar eens in te verdiepen, schrijf je dan in voor deze module.

Minkema discover maak het onzichtbare zichtbaar

Maak het onzichtbare zichtbaar

In de wereld om je heen zijn miljoenen vormen, voorwerpen en spullen te zien. Sommige voorwerpen vallen op door hun bijzondere vormgeving. Wij gaan ons in deze talentmodule richten op de voorwerpen en spullen die je in eerste instantie niet direct opvallen. Soms weten we van sommige spullen niet eens de naam. We kruipen in de huid van een vormgever en gaan een object op een originele manier restylen zodat het gaat opvallen.

Bekijk ook eens de andere talentstromen