De wereld stopt niet bij jouw voordeur. In deze route kijk je naar de wereld om je heen. Heb je oog voor de verschillen maar kijk je natuurlijk ook naar wat ons verbindt.

Jaar 1

Jaar 1

Minkema Discover China voor beginners

China voor beginners

Wil jij meer te weten komen over China, en de redenen waarom China de laatste tijd zoveel aandacht krijgt, geef je dan op voor de module China voor Beginners.
De module is een aangepaste versie van de module over China zoals die al 12 jaar op het Minkema College verzorgd is. Destijds begonnen als aanvulling op een reis die toen naar dat land kon worden gemaakt. Nu valt hij binnen de kaders van WERELDBURGERSCHAP: je kunt maar beter op de hoogte zijn van wat er speelt.
Binnen de module gaat het over: wat weet jij (al) over China? En wat staat ons te wachten? Je leert wat over de taal en de karakters, we oefenen het eten met stokjes, tellen in het Chinees, je maakt kennis met “de gewone Chinees”. Topografie en geschiedenis van het land. En heel veel over de actuele ontwikkelingen, die ook voor jou merkbare gevolgen zullen hebben.

Minkema Discover Social Media

Denken als een junior-influencer

Tijdens deze module ga je een portfolio maken van jezelf als junior-influencer. Elk week gaan we aan de slag met een belangrijk thema rond social media en/of influencers, zoals: 
  • privacy - wat post je wel en wat niet?
  • overtuigend spreken en schrijven
  • online pesten en andere nadelen van social media
Bij elk weekthema hoort een opdracht, bijvoorbeeld het schrijven van een passende post voor Instagram (maar die hoef je niet echt online te zetten). Als je de opdracht goed uitvoert, win je volgers. Kun jij het beste portfolio maken en de meeste volgers verzamelen?
Minkema Discover Journalistiek

Journalistiek

Journalist bij een krant is een van de meest avontuurlijke en romantische beroepen die er bestaan. Journalisten zijn ware detectives. Zij doen speurwerk naar nieuws en misstanden in de maatschappij. Zij verstoppen zich in kleedkamers om beroemde filmsterren te interviewen. Sterker nog: twee journalisten hebben in 1974 een Amerikaanse president ten val gebracht. Op dit moment is een nieuwe generatie journalisten druk bezig om de huidige Amerikaanse president ten val te brengen, en het gaat ze waarschijnlijk nog lukken ook. Er zijn veel films gemaakt over dit spannende beroep, waarvoor je nieuwsgierig, scherpzinnig en vasthoudend moet zijn. Als journalist moet je goed kunnen schrijven en echt nieuws van fake nieuws kunnen onderscheiden. Het is handig als je goed kunt fotograferen, filmen of vormgeven. Wil je dit allemaal leren? In dat geval is de module journalistiek iets voor jou.

In acht weken maken jullie samen een mooie, informatieve krant voor de school. Je krijgt veel vrijheid. Samenwerken is heel belangrijk. Nieuwsgierigheid ook. Je gaat samen op zoek naar nieuws, op school en in de wereld om je heen. Je gaat erop uit om een reportage te maken van de Koeienmarkt of iets anders actueels. Je leert hoe je daarvan verslag kunt doen. Je leert allerlei vaardigheden (schrijven, onderzoek doen, vormgeven) die je je hele leven goed kunt gebruiken. Spreekt dit je aan? Schrijf je dan nu in!

Minkema Discover Spaans voor beginners

Spaans voor beginners

Wie denkt aan Spaans denkt aan leuke dingen als reizen, dansen, muziek, kunst, literatuur en nog veel meer. Daarnaast is het één van de meest gebruikte talen in de wereld. Als je Spaans spreekt, kun je wereldwijd met 500 miljoen mensen communiceren! Wil jij ook eens de liedjes in het Spaans kunnen verstaan en meezingen? Dan is dit een module voor jou.

In de module Spaans leer je wat je nodig hebt in de dagelijkse praktijk, beschik je over een juiste uitspraak en  een voldoende woordenschat om je in die taal te kunnen redden. Als je bekend bent met de Spaanse taal, gaat er een wereld voor je open!

Bekijk ook eens de andere talentstromen