Binnen het Minkema College leiden we leerlingen op voor de toekomst. Op onze planeet staan wij voor grote uitdagingen. Hoe kunnen wij als school en leerlingen ons hiervoor inzetten? In deze route ga je hiermee aan de slag.

Jaar 1

Jaar 1

Minkema Discover Energie en bewegen

Energie en bewegen

Als je geïnteresseerd bent in het menselijk lichaam en de verschillende processen die in het menselijk lichaam plaatsvinden is deze module echt iets voor jou!
Vraag jij jezelf wel eens hoe je spieren aan energie komen om te bewegen? Of hoe lang je moet bewegen om de energie in een snoepje kwijt te raken? In deze module leer je hoe een beweging tot stand komt, hoe je lichaam aan energie komt en hoe deze energie ingezet wordt om de beweging mogelijk te maken.
Tijdens deze module willen we jullie met zoveel mogelijk praktische opdrachten aan de slag laten gaan, zodat je ontdekt hoe het in je lichaam werkt.

Minkema Discover Hoe groot is jouw stukje aarde

Hoe groot is jouw stukje aarde?

We hebben maar één planeet aarde en iedereen wil er gebruik van maken. Met onze manier van leven hebben we op dit moment niet genoeg aan één aardbol. In deze module ga je uitzoeken hoeveel aardbollen we nodig hebben als iedereen zou leven zoals jij. Hiervoor gebruiken we de ecologische voetafdruk. Je leert wat allemaal van invloed is op je ecologische voetafdruk. Hoe kun je je voetafdruk verminderen als je dat zou willen?

Bekijk ook eens de andere talentstromen