Op de havo/vwo-locatie staat er in leerjaar 1, 2 en 3 een basismodule-uur in het lesrooster. Dit is bedoeld voor extra ondersteuning bij kernvakken of voor vaardigheden. Je kunt denken aan Nederlands, wiskunde, Engels, een huiswerkuur, studievaardigheden, een training positief zelfbeeld, bokscoaching, dramalessen en nog meer. Per kwartaal kun je vrijwillig deelnemen aan zo’n basismodule. Vaak zal je mentor jou, in overleg met je ouders, adviseren om zo’n basismodule aan te gaan.

Vakondersteuning

Misschien kun jij bij een bepaald vak wel wat extra uitleg en oefening gebruiken. Dan raden we je aan om voor dat vak een basismodule van 7 weken te volgen. In zo’n module krijg je extra ondersteuning bovenop het lopende programma van het vak.

Dit is het aanbod:

 

leerjaar 1

leerjaar 2

leerjaar 3

Nederlands

ja ja ja

Engels

ja ja ja

Frans

ja ja ja

Duits

X

ja ja

Klassieke talen

X

ja ja

wiskunde

ja ja ja

natuur- en scheikunde

X

X

ja

economie

X

X

ja

 

Deze module wordt aangeboden aan:

 • Leerjaar 1
 • Leerjaar 2
 • Leerjaar 3

Theater

Ontdek de Magie van theater maken! 

Ben je klaar om je creativiteit te ontdekken en tegelijkertijd te werken aan je persoonlijke groei? Sluit je dan aan bij de basismodule theater. Naast dat theater maken ontzettend leuk is, biedt het talloze voordelen voor jouw cognitieve en sociale ontwikkeling. 

Wat kun je verwachten?

 • Spelenderwijs leren: ontwikkel je emotionele intelligentie door verschillende emoties te ervaren en uit te drukken.
 • Presentatievaardigheden: versterk je zelfvertrouwen en leer jezelf presenteren voor een publiek.
 • Zenuwen beheersen: leer omgaan met zenuwen en presteren onder druk.
 • Grenzen verkennen: verken je eigen grenzen en leer die van anderen respecteren.
 • Stemgebruik: ontwikkel je stem door te spelen met volume, nuances en articulatie.
 • Dagelijkse motivatie: gebruik theater als een motivatie-tool in je dagelijks leven.
 • Creatieve vrijheid: krijg de ruimte om je eigen ideeën en creativiteit tot uiting te brengen.
 • Zelfvertrouwen: bouw zelfvertrouwen op en leer jezelf te accepteren zoals je bent.
 • Complimenten en acceptatie: leer de kracht van complimenten en ontwikkel een positieve, ondersteunende houding tegenover jezelf en anderen.

 

Waar wacht je nog op?

Stap uit je comfortzone en ontdek hoe theater maken jouw leven kan verrijken. Onze ervaren docent creëert in samenwerking met school een veilige omgeving waarin jij kunt groeien, leren en vooral genieten.

Deze module wordt aangeboden aan:

 • Leerjaar 1
 • Leerjaar 2
 • Leerjaar 3

Peergroups hoogbegaafdheid (HB)

Voor het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen hebben wij hoogbegaafdenbegeleiders op school. Naast de mogelijkheid voor extra begeleiding, vinden wij het ook belangrijk dat hoogbegaafde leerlingen met hun peers in contact komen. 

In de onderbouw bieden we de ‘HB-peergroup’ aan: vier vrijwillige bijeenkomsten van ongeveer een uur voor hoogbegaafde leerlingen uit de brugklas. In deze bijeenkomsten zal het kort gaan over je brein, leren en je denkprofiel, maar ook is er ruimte om met elkaar te debatteren, te praten over interessante zaken en in kleine groepjes allerlei denkspellen te spelen met elkaar. 
 

Leerjaar 1

P2

di 1

Leerjaar 1

P4

di 1

Leerjaar 2

P3

ma 1

Leerjaar 3

P2

woe 1

 

Deze module wordt aangeboden aan:

 • Leerjaar 1
 • Leerjaar 2
 • Leerjaar 3 

Studievaardigheden

Wil je jouw studieresultaten verbeteren maar weet je niet hoe? Helpt harder werken niet (meer)? Weet je niet hoe je het aan moet pakken om je voor te bereiden voor een toets? Dan is het tijd om je af te vragen hoe het zit met je studievaardigheden. Maar ook al beschik je over de juiste vaardigheden, dan nog is het belangrijk te begrijpen wanneer je welke vaardigheden inzet. 

Tijdens deze basismodule worden je studievaardigheden verbeterd en getraind. Zo leer je samenvatten, hoe je woordjes leert of wat je kunt doen als je een slecht cijfer hebt gehaald voor bijvoorbeeld wiskunde. We bespreken ook hoe een goede thuiswerkplek eruitziet. 

We gebruiken powerpointpresentaties, bespreken de technieken en oefenen samen hoe je de technieken toepast. Jij ervaart zo wat voor jou werkt en je bepaalt zelf wat je meeneemt uit de lessen. 

Deze module wordt aangeboden aan:

 • Leerjaar 1
 • Leerjaar 2

Huiswerkaanpak

Huiswerk! Het staat in je Plenda of Magister. Je hebt het ingepland, de boeken liggen op je bureau… EN NU?! Waar moet je nou eigenlijk beginnen? Hoe pak je het leren van woordjes aan? Hoe leer je nou eigenlijk een hoofdstuk voor geschiedenis of biologie, want blijkbaar is lezen niet hetzelfde als leren?

In deze module ga je oefenen met huiswerk aanpakken voor verschillende vakken. Je maakt kennis met verschillende manieren om te leren en ontdekt wat voor jou het beste werkt. Bovendien kom je ook te weten hoe dat nou eigenlijk werkt in je hersenen, dat leren.

Deze module wordt aangeboden aan:

 • Leerjaar 1
 • Leerjaar 2

Bokscoaching

Tijdens deze module gaan we praktisch aan de slag. Door middel van beweging wordt er aandacht besteed aan verschillende bokstechnieken, conditie en persoonlijkheid. 

We zien parallellen tussen boksen en het dagelijks leven: wat je geeft krijg je terug. Als je kiest voor deze module ben je bereid om op je eigen gedrag in te zoomen en je neemt een onderzoekende houding aan bij het uitvoeren van treffende combinaties en verdediging. In ieder geval kom je bij deze bokscoaching in contact met anderen en werk je aan je fitheid en weerbaarheid.

Deze module wordt aangeboden aan:

 • Leerjaar 1
 • Leerjaar 2

Robotica

In de basismodule Robotica duiken we in de spannende wereld van robotica en programmeren. De micro:Maqueen is een klein robotje met een krachtige microcontroller die speciaal is ontworpen voor scholen. Ervaar hoe robots werken en worden gebruikt. Gebruik sensoren en motoren om je robot te laten reageren op zijn omgeving en bedenk samen met je team creatieve oplossingen voor uitdagende projecten. Het begint eenvoudig, maar aan het einde laat je samen een robottrein rijden!

Robotica combineert wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) en biedt een leuke manier om deze vaardigheden te leren en toe te passen. Het stimuleert creativiteit, innovatief denken en essentiële digitale vaardigheden. Laten we onze eigen, zelfrijdende auto’s bouwen en de wereld van robots ontdekken!

Deze module wordt aangeboden aan:

 • Leerjaar 1

Leesvaardigheid

Heb je bij geschiedenis, aardrijkskunde en/of biologie moeite om grotere stukken tekst te begrijpen? Vind je het lastig om hoofdzaken te onderscheiden van bijzaken en de essentie uit een tekst te halen? Lukt het je vaak niet om een (toets)vraag goed te snappen en een passend antwoord te geven? In de module leesvaardigheid komt dit allemaal aan bod. Je past de training toe op teksten uit je lesboeken, wat deze module extra nuttig maakt.

Deze module wordt aangeboden aan:

 • Leerjaar 2

Dyxlexiesleutels

Let op: alle brugklassers met dyslexie volgen deze module in het 2e kwartaal. 

Bij de module Dyslexiesleutels ga je met de taalcoach onderzoeken en leren wat voor jou werkt met jouw dyslexie. Ontdek jouw sterke kanten en hoe je die kunt inzetten. Je ervaart hoe je lange teksten kunt leren, mindmaps kunt maken en woorden en grammatica kunt onthouden. Ook leer je hoe je ontspannen toetsen kunt maken. Je maakt je eigen "dyslexiesleutel" waarmee je succesvol je eigen weg kunt gaan!

Deze module wordt aangeboden aan:

 • Leerjaar 1

Bekijk ook de Discovery-modules