Lipdub!

Dansend, zingend en swingend de school door! Brugklassers deden op het nummer 'Hall of Fame' mee aan de Lipdub van het Minkema College. In een lang shot, waarin de camera reist door verschillende lokalen en ruimtes van beide locaties van onze school, werden de leerlingen gevolgd.
 

Bekijk de lipdub

Workshop handlettering

Handlettering is een creatieve techniek waarbij letters kunstig worden getekend en op speelse wijze ingekleurd. Er zijn geen strenge regels; alles wat jou bevalt, is toegestaan! Marije van Schadewijk gaf een workshop waarmee leerlingen elke kaart, brief of tekening in het vervolg iets extra’s kunnen geven! Deze techniek konden de leerlingen meteen inzetten bij de ansichtkaart-wedstrijd!

Ansichtkaart wedstrijd

Leerlingen konden mee doen door een ansichtkaart te ontwerpen. Deze kaart werd vervolgens gestuurd naar alle nieuwe brugklasleerlingen! Wie wil dat nou niet! In september beginnen er altijd bijna 500 nieuwe leerlingen op het Minkema College. Net voor de zomervakantie ontvangen zij een ansichtkaart om ze welkom te heten. Het ontwerp van deze kaart werd deze keer gemaakt door één van onze leerlingen! Een jury bepaalde de top 5 waarna de leerlingen uit leerjaar 2 op hun favoriet mochten stemmen.

Oksana wint ansichtkaarwedstrijd

MinkemART

Samen kom je tot de meeste creatieve dingen. En dat gingen we deze maand laten zien door met alle medewerkers van het Minkema College een kunstwerk te maken. Hoe? Dat was nog een hele uitdaging!

Work in progress.... 

Het eindresultaat! 

 

Vlaggen ontwerpen

Alle brugklassers havo & vwo hebben bij het vak tekenen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Minkema College ontwerpen gemaakt voor logo's over een schoolvak naar keuze. Onze conciërge heeft van de ontwerpen slingers van gemaakt en nu hangen ze te schitteren in de aula van ons  gebouw aan de Minkemalaan.

Lees meer.

Fotowedstrijd

Welke bijzondere invulling weten onze leerlingen te geven aan het thema van elke maand? 9 maanden lang konden leerlingen een foto insturen die aansloot bij het thema van die maand. Ze mochten daar helemaal hun eigen draai aangeven.

Elke maand werden er twee winnaars gekozen. De jury koos één foto uit en via social media konden mensen stemmen op hun favoriet. De foto met de meeste stemmen was de tweede winnaar. De winnaars wonnen een Bol.com-bon ter waarde van EUR 15,-. Daarnaast werd hun foto tentoongesteld tijdens de expositie in september 2019 in het gemeentehuis van Woerden!

Bekijk de winnende foto's van mei