Mei

Lipdub!

Dansend, zingend en swingend de school door! Brugklassers gaan meedoen aan de Lipdub van het Minkema College. In een lang shot, waarin de camera reist door verschillende lokalen en ruimtes van beide locaties van onze school, worden de leerlingen gevolgd. Welk lied ze gaan doen, is nog een verrassing!
 

Workshop handlettering

Handlettering is een creatieve techniek waarbij letters kunstig worden getekend en op speelse wijze ingekleurd. Er zijn geen strenge regels; alles wat jou bevalt, is toegestaan! Volg deze workshop van Marije van Schadewijk en geef elke kaart, brief of tekening in het vervolg iets extra’s! Deze techniek kun je dus meteen inzetten bij de ansichtkaart-wedstrijd! Voor deze workshop moeten leerlingen zich aanmelden.

Ansichtkaart wedstrijd

Je maakt een ansichtkaart die verstuurd wordt naar alle nieuwe brugklasleerlingen! Wie wil dat niet! In september beginnen er bijna 500 nieuwe leerlingen op het Minkema College. Net voor de zomervakantie ontvangen zij altijd een ansichtkaart om ze welkom te heten. Het ontwerp van deze kaart wordt deze keer gemaakt door één van onze leerlingen! Een jury bepaalt de top 5 waarna de leerlingen uit leerjaar 2 op hun favoriet mogen stemmen.

MinkemART

Samen kom je tot de meeste creatieve dingen. En dat gaan we deze maand laten zien door met alle medewerkers van het Minkema College een kunstwerk te maken. Hoe? Dat houden we nog even geheim…

Fotowedstrijd

Welke bijzondere invulling weten onze leerlingen te geven aan het thema van deze maand?  Pak je camera (of gebruik gewoon je mobiel) en maak een foto die past bij het thema Power Planet. Je maakt kans op een Bol.com-bon ter waarde van EUR 15,-. Een jury kiest aan het eind van de maand een winnaar en op social media wordt een publiekswinnaar gekozen uit alle deelnemende foto's. 

Doe mee!

Stuur uiterlijk donderdag 23 mei jouw foto in om deel te nemen aan deze fotowedstrijd. Vermeld bij de foto duidelijk je naam, leerlingnummer, klas en eventueel een toelichting bij jouw foto. Dinsdag 28 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

 

 
Spelregels

  • Je bent leerling van het Minkema College en de foto moet door jou zelf gemaakt zijn.
  • De foto moet een invulling zijn van het maandthema van ons jubileumjaar. Op welke manier je dat doet, mag je helemaal zelf weten!
  • Als er personen op je foto staan, zorg dan wel dat je hun toestemming hebt. 
  • De foto mag je maken met een camera, maar ook gewoon met je mobiel. Als je er maar voor zorgt dat de foto van voldoende kwaliteit (resolutie/pixels) is.
  • Door mee te doen aan de fotowedstrijd geef je automatisch toestemming om jouw foto met jouw voornaam te gebruiken voor publiciteitsdoeleinden (bijv. plaatsen op de website van het Minkema College en zijn social media kanalen).
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.