Juni

Virtual Reality

Op 18 , 19 en 20 juni gaan de tweede klassen mavo/havo en havo/vwo kennis maken met Virtual Reality. Virtual Reality betekent letterlijk vertaald: virtuele of gesimuleerde werkelijkheid. Virtual Reality kun je met een VR bril ervaren. 3D effecten en volledige 360 graden beelden geven je het gevoel dat je werkelijk middenin de actie zit. 

In het speciale VR lab van Vrinschool gaan leerlingen aan de slag en ontdekken Virtual Reality op interactieve wijze. Ze gaan op wereldreis, maken een design in VR en leren samenwerken in VR.

Techniek Experience

Op 17 en 18 juni komt Otib op bezoek bij het Minkema College. De hele dag staat de Otib-bus op het schoolplein om onze brugklassers havo/vwo kennis te laten maken met innovatieve techniek toepassingen. 

Bouw je eigen waterraket

In de 21ste eeuw proberen heel wat landen en ruimteorganisaties Mars te bereiken via ruimtelanders. Z'n ruimtelander zit propvol met innovatie. Bij de vormgeving is ook over elk detail nagedacht. De leerlingen gaan in groepjes vleugels voor een waterraket ontwerpen en deze vervolgens met de 3d printer uitprinten. Op 18 en 19 juni gaan de leerlingen uit mavo 3 aan de slag met de 3D printer en op 21 juni worden de raketten gelanceerd! 

 

Bekijk de lancering

Code Combat

De tweede klassen havo/vwo gaan tijdens de les informatica meedoen aan een uitdagende spel waarmee zij leren programmeren!  Door echt te coderen zien de leerlingen hun karakters in het spel real-time bewegen en reageren. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie prijs!

In deze les wordt ook een computer live 'uitgekleed' zodat leerlingen kunnen zien hoe een computer er van binnen uitziet.

 

Fotowedstrijd

Welke bijzondere invulling weten onze leerlingen te geven aan het thema van deze maand?  Pak je camera (of gebruik gewoon je mobiel) en maak een foto die past bij het thema What's next? Je maakt kans op een Bol.com-bon ter waarde van EUR 15,-. Een jury kiest aan het eind van de maand een winnaar en op social media wordt een publiekswinnaar gekozen uit alle deelnemende foto's. 

Doe mee!

Stuur uiterlijk donderdag 20 juni jouw foto in om deel te nemen aan deze fotowedstrijd. Vermeld bij de foto duidelijk je naam, leerlingnummer, klas en eventueel een toelichting bij jouw foto. Dinsdag 25 juni worden de winnaars bekend gemaakt.

 

 
Spelregels

  • Je bent leerling van het Minkema College en de foto moet door jou zelf gemaakt zijn.
  • De foto moet een invulling zijn van het maandthema van ons jubileumjaar. Op welke manier je dat doet, mag je helemaal zelf weten!
  • Als er personen op je foto staan, zorg dan wel dat je hun toestemming hebt. 
  • De foto mag je maken met een camera, maar ook gewoon met je mobiel. Als je er maar voor zorgt dat de foto van voldoende kwaliteit (resolutie/pixels) is.
  • Door mee te doen aan de fotowedstrijd geef je automatisch toestemming om jouw foto met jouw voornaam te gebruiken voor publiciteitsdoeleinden (bijv. plaatsen op de website van het Minkema College en zijn social media kanalen).
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.