Discover Tech is een talentstroom apart. Projecten binnen dit vak draaien altijd om echte problemen van onze opdrachtgevers: bedrijven uit Woerden en omgeving. Je gaat in een team aan de slag. Samenwerken, onderzoek doen, techniek en creativiteit staan centraal. In de module bezoek je bedrijven, praat je met echte experts en komen er verschillende workshops voorbij. Hierin leer je bijvoorbeeld werken met een 3D-printer, een lasermachine en het programmeren van een Arduino. 

Voor Havo en vwo: Een keuze voor Discover Tech betekent dat je twee talentmodule-lessen per week Onderzoek & Ontwerpen krijgt. Dat betekent dat je dit schooljaar geen talentmodules uit andere talentstromen meer kunt volgen. Onderzoek & Ontwerpen volg je in principe van leerjaar 1 t/m 3 en met een keuze voor een natuurprofiel kan je er in de bovenbouw examen in doen. De inschrijving voor deze bijzondere talentstroom is beperkt tot 60 leerlingen. 

Voor gymnasium: Een keuze voor Discover Tech betekent dat je naast de Classic-/gymnasiummodules nog twee talentmodule-lessen per week Onderzoek & Ontwerpen krijgt. Dat betekent dat je geen talentmodules uit andere talentstromen meer kunt volgen. Onderzoek & Ontwerpen volg je in principe van leerjaar 1 t/m 3 en met een keuze voor een natuurprofiel kan je er in de bovenbouw examen in doen. De inschrijving voor deze bijzondere talentstroom is beperkt tot 60 leerlingen.

Voorbeelden van projecten:

Jaar 1

Jaar 1

Gezonde snack

Gezonde snack

Stel een gezonde snack samen die goed verkoopt en duurzaam is: aan de hand van marktonderzoek zoek je uit hoe de snack eruit moet zien, moet smaken én hoe deze duurzaam geproduceerd kan worden. Ook maak je een marketingplan om ervoor te zorgen dat iedereen deze snack wil kopen.

Kampeerverblijf

Ontwerp een kampeerverblijf

Ontwerp een nieuw kampeerverblijf voor boerderijcamping ‘t Oortjeshek: met interviews onderzoek je welke faciliteiten jullie kampeerverblijf moet hebben. Je maakt een moodboard om de sfeer aan te geven en je maakt een 3D-model van de indeling.

Eieren automaat

Bedenk een eieren automaat

Bedenk een automaat voor de verkoop van de biologische eieren van Boer Bert: hoe zorg jij ervoor dat klanten het boerenleven ervaren terwijl ze eieren kopen? Je legt de technische werking van jullie idee uit, bouwt een schaalmodel en maakt een flyer om de verkoop te promoten.

Bekijk ook eens de andere talentstromen