Welkom op het keuzekanaal! Inmiddels heb je jouw voorlopige advies ontvangen van jouw juf of meester. Soms krijg je een advies waarmee je nog kunt kiezen tussen twee opleidingen, bijv. met een vwo-advies kun je naar het havo/vwo, atheneum of gymnasium. Hoe weet je nou welke opleiding het beste bij jou past?

Onze locatie aan de Minkemalaan biedt drie leerwegen aan:

  • De havo duurt vijf jaar (de brugklas meegerekend). Een havodiploma biedt toegang tot het hbo.
  • Het atheneum duurt in totaal zes jaar. Met een atheneumdiploma kunnen leerlingen gaan studeren in het hbo of aan de universiteit.
  • Ook het gymnasium duurt zes jaar. In de onderbouw volgen alle leerlingen Grieks en Latijn. In de bovenbouw houden zij ten minste één klassieke taal. Met een gymnasiumdiploma kunnen leerlingen gaan studeren in het hbo of aan de universiteit.

Met een havo-advies kom je in een havo/vwo-klas. Met een vwo-advies is plaatsing in havo/vwo, atheneum en gymnasium mogelijk. Aan het eind van het eerste leerjaar worden de leerlingen naar 2 gymnasium, 2 atheneum of 2 havo bevorderd. Bevorderen naar 2 mavo/havo op de locatie Steinhagenseweg behoort ook tot de mogelijkheden. Bovendien kan je uit de havo/vwo- of atheneumbrugklas opstromen naar 2 gymnasium. Mocht je dit willen en aankunnen, dan volg je vanaf februari de talentmodule Latijn & klassieke vorming.

Lessen van 70 minuten

Vanaf schooljaar 2021-2022 duren alle lessen 70 minuten. We kiezen daar niet voor niets voor! Zo’n langere lesduur maakt afwisseling beter mogelijk. De docent kan meer activerende werkvormen inzetten en er is volop ruimte om samen te werken. Langere lessen zorgen voor meer rust.

In plaats van gemiddeld 32 lessen per week, heb je er in de brugklas 21. Er zijn daardoor minder verschillende lessen op een schooldag, dus minder opstart- en afrondmomenten. Je hoeft daardoor minder vaak je focus te verleggen. De schooltas is natuurlijk lichter. Ook is er voor minder verschillende vakken huiswerk, waardoor je een beter overzicht hebt. Een ander voordeel is dat de docent meer tijd ervaart om persoonlijke aandacht te geven.

Kies wat bij jou past. Check de activiteiten: