Welkom op Via Gymnasivm! Door je te verdiepen in het verleden, begrijp je het heden ook een stukje beter. Spreekt jou dit aan? Dan is het gymnasium iets voor jou! Op het gymnasium is er namelijk veel aandacht voor mythologische verhalen en de klassieke cultuur uit de Grieks-Romeinse Oudheid. In deze cultuur vinden we de oorsprong van onze eigen samenleving. De Grieken stonden bijvoorbeeld aan het begin van wat wij nu wetenschap noemen. De Romeinen hebben die wetenschap verder ontwikkeld en in praktijk gebracht. Maar ook in de beeldende kunst, literatuur, wetgeving en politiek is de erfenis van de Grieken en Romeinen niet weg te denken.

Gymnasiumklas vanaf leerjaar 1

Krijg je een ongemengd vwo-advies en kies je voor het gymnasium van het Minkema College, dan word je direct in leerjaar 1 in een gymnasiumklas geplaatst. Van klas 1 t/m 6 trek je met dezelfde groep op die steeds hechter wordt door o.a. de gymnasiale activiteiten. Je begint in het brugjaar met de basis van Latijn. In het tweede jaar komt daar Grieks bij.

In de speciale talentmodule Discover Classics van Minkema Discovery is er voor de gymnasiumleerlingen een speciaal aanbod.