In de kader/mavo klassen zitten leerlingen met een kader-, een gl/tl- of een tl-advies. In deze klassen krijg je twee jaar de tijd om te ontdekken waar jij goed in bent. Je komt in een ‘dakpanklas’ met leerlingen van twee niveaus. Welk diploma je na vier jaar haalt, hangt af van je resultaten en inzet in de jaren bij ons op school. De keuze voor een diploma op een bepaald niveau wordt dus nog even uitgesteld. Dit geeft kansen! We maken aan het begin van het schooljaar een persoonlijk plan voor jou en we houden goed in de gaten of je de doelen die daarin staan, kunt behalen.
 

Maak je keuze in leerjaar 2

Vind je het leuk om naast de theorievakken ook een deel van je examen beroepsgericht te doen, dan kies je aan het eind van leerjaar 2 voor kader. Je doet dan examen in 4 vakken èn een breed beroepsgericht deel.

​Indien jouw resultaten en interesses hier aanleiding toe geven, kun je vanuit kader/mavo na leerjaar 2 doorstromen naar één van onze mavo-richtingen: bijvoorbeeld Mavo Tech, Mavo Ondernemen of de Mavo Klassiek.

Lees over de mavo-richtingen

Doorstroomschema

Bekijk in het doorstroomschema wat de mogelijkheden zijn om op te stromen of door te stromen.