Als je aan het einde van het tweede leerjaar kader/mavo kiest voor de mavo, volg je een breed vakkenpakket. Pas aan het eind van leerjaar drie kies je welke kant je op wilt.

Unieke mavo-richtingen

Ga je door in de mavo-stroom dan kun je in klas 3 kiezen uit drie unieke mavo-richtingen:

Mavo Tech

Dit is een mavorichting met een groot deel technische vakken en informatietechnologie, speciaal voor die leerlingen die de mavo aankunnen èn veel interesse hebben voor een technische opleiding.

Je hebt een vast vakkenpakket, 6 examenvakken, techniek & informatietechnologie en onderzoekend & probleemoplossend leren. Je volgt een deel van je lessen op de techcampus in Nieuwegein.

Mavo Ondernemen

Bij deze mavorichting staat ondernemend leren centraal. We willen je voorbereiden op het ondernemerschap: zelf een bedrijf starten of succesvol zijn in een bedrijf.

Je hebt een vast vakkenpakket, 5 algemeen vormende examenvakken (zoals wiskunde en Engels). Daarnaast volg je de beroepsgerichte examenvakken: commercieel en secretarieel. In de derde klas volg je de vakken ondernemen en webshop.

Mavo Klassiek

Bij deze mavorichting krijg je 6 examenvakken en maak je in leerjaar 3 een keuze uit de sectoren: Techniek, Economie of Zorg en Welzijn.

Doorstroomschema

Bekijk in het doorstroomschema wat de mogelijkheden zijn om op te stromen of door te stromen.