Voorwoord nieuwsbrief november 2022

Het zal niet onopgemerkt zijn gebleven dat we vroeg zijn begonnen met de voorlichting richting groep 8-leerlingen dit jaar. Op 11 en 12 november waren de Open Dagen. Nog voor de aanvangstijd stonden ouders en toekomstige leerlingen al enthousiast voor de deuren. Een mooie start van twee dagen die in alle zorgvuldigheid door iedereen zijn voorbereid. Leerlingen en collega’s bij de ingang verzorgden een leuk ontvangst met een tasje met informatie. Heel waardevol dat onze leerlingen ontzettend graag meehelpen.

Jullie zijn onze ambassadeurs!

Overal in de school waren leerlingen actief met het geven van rondleidingen en assisteren bij verschillende vakken. De leerlingen vertelden met veel enthousiasme hoe het onderwijs er op dagelijkse basis uitziet op het Minkema. Van de Discovery Modules en het Technasium tot de keuzevakken en profielen. Ze konden het allemaal goed uitleggen. De huidige leerlingen (jullie dus!) zijn onze ambassadeurs en daar mogen we erg trots op zijn. Richting het einde van de dagen hoorden we steeds meer positieve reacties van bezoekers en medewerkers. Mijn complimenten voor alle leerlingen die deze dagen vrijwillig hebben meegewerkt! Dank jullie wel! Mochten jij of jouw ouders ook indrukken hebben meegekregen, dan horen we die graag!

Actieve en betrokken ouderraad

Daarnaast heb ik deze maand kennisgemaakt met de ouderraad. Een belangrijke groep betrokken ouders in de school. Zij vertelden over de bijdrage die ze leveren en wat ze belangrijk vinden. Ze zijn voor alle ouders altijd bereikbaar. Mochten je ouders vragen of opmerkingen hebben, de contactgegevens staan op onze website.

De eerste toetsen

Inmiddels zijn ook de eerste toetsen gegeven en hebben jullie zicht gekregen op wat je dit schooljaar te wachten staat. Ik hoor en zie dat jullie hard aan het werk zijn binnen en buiten de school en er heerst een goede werksfeer. Het is fijn dat jouw ouders meedenken en betrokken zijn. Dat geeft jou rust en ruimte om het beste uit jezelf te halen!

Vacatures in het onderwijs

Vandaag de dag is het een uitdaging om vacatures te vervullen in het onderwijs. Het landelijke lerarentekort raakt ook het Minkema College. We doen ons uiterste best om goede mensen aan ons te binden en ervoor te zorgen dat er geen gaten ontstaan in het rooster. Maar tegelijkertijd zien we dat de spoeling simpelweg dun is. Voor tips en ideeën staan we zeker open!

De feestmaand komt eraan!

Nog een week en dan breekt de feestmaand aan. Met pakjesavond en daarna de kerstperiode gaan we een altijd bijzondere maand in. Een periode van stilstaan bij afgelopen jaar en een blik op de toekomst. Ook op school besteden we hier natuurlijk aandacht aan op verschillende manieren. Je ontvangt daar binnenkort meer informatie over.