Voorwoord nieuwsbrief juni 2022

Het eerste tijdvak van de centraal schriftelijke eindexamens is achter de rug. Op 9 juni volgt de uitslag voor de examenkandidaten van mavo, havo en vwo. Een weekje later, op 15 juni, krijgen de basis/kader-leerlingen hun uitslag te horen. Op dit moment zijn de examendocenten druk bezig met eerste en tweede correcte en draait ons examensecretariaat overuren. Het is altijd een drukke en spannende tijd! 

Met het afronden van het eerste tijdvak van de centrale examens nadert het einde van het schooljaar. Over een maand staan de rapportvergaderingen alweer op de rol en is het tijd om jullie boeken in te leveren. Een schooljaar gaat best snel! Als ik terugblik, lijkt corona lang geleden. Gek, dat je zo snel weer gewend bent aan een schoolleven zonder coronamaatregelen. 

Vertrek 

Een paar weken geleden ontvingen jullie van de voorzitter van het College van Bestuur van onze school het bericht, dat ik met ingang van volgend schooljaar een andere baan heb. Ik mag in een andere rol én dichter bij huis van betekenis zijn. Ik ben met ingang van het nieuwe schooljaar rector-bestuurder van het Krimpenerwaard College te Krimpen aan den IJssel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best ook dubbele gevoelens over deze stap heb. Het werk op het Minkema College is nog niet af. Daarnaast geloof ik in ons motto en de positieve manier waarop we willen omgaan met elkaar.

Toen ik mijn nieuwe baan met de leden van mijn schoolleiding besprak, refereerde onze bestuurder aan een tekst van John Lennon: ‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans’. Deze uitspraak geeft heel treffend weer hoe ik de afgelopen periode ervaren heb. Ik was namelijk niet van plan te vertrekken. Deze nieuwe baan kwam op mijn pad. 

De werving voor mijn opvolger is inmiddels in volle gang. Dat geldt ook voor de zoektocht naar docenten voor de vacatures die nog openstaan. Tot nu toe is het ons altijd gelukt om alle vacatures te vervullen. We merken wel dat het dit jaar lastiger is om geschikte kandidaten te vinden. De markt is erg krap. Vooral bij vakken als wiskunde of Nederlands. Alle openstaande vacatures kun je terugvinden op https://www.minkema.nl/minkema-meesterbaan. Misschien ken je iemand die het leuk vindt om bij ons te werken.

Ik wens je heel veel succes met de laatste loodjes!