Voorwoord nieuwsbrief april 2022

Samen met onze vmbo-leerlingen vierden we op woensdag 30 maart het einde van de coronamaatregelen. Wat een mooi feest was dat! Er werd gedanst op de beats van DJ Dave en we hadden twee spetterende optredens: eentje van Ronnie Flex en eentje van Emma Heesters. Ruim 450 leerlingen en bijna alle medewerkers van ons vmbo waren aanwezig. De sfeer was geweldig. Wat fijn dat dit na twee jaar weer mogelijk was! Op vrijdag 8 april bezochten we met onze havo/vwo-leerlingen Walibi. Met maar liefst 29 bussen vertrokken we richting Biddinghuizen en ook al was het weer niet zo zonnig: we kunnen terugkijken op een prachtige dag! 

In het teken van de toekomst!

Vorige week stond ook in het teken van de toekomst: vrijdag 8 april werd afgesloten met een ander evenement: de MinkeMarkt! Eigenlijk stond deze gepland op 26 november. Toen gooide corona helaas roet in het eten. Tijdens deze avond gaven ruim 120 oud-leerlingen in de aula voorlichting over hun opleiding aan onze havo- & vwo-leerlingen. 

Voor ons vmbo stond het beroepenfeest van Woerden On Stage op de rol. On Stage is een samenwerkingsproject van de gemeente Woerden, het lokale bedrijfsleven en de vmbo-scholen uit Woerden en Montfoort. Tijdens dit project hebben onze eerste- en derdeklassers kennisgemaakt met verschillende beroepen en twee bedrijven uitgekozen. Tijdens de Doe Dag op 21 april zullen de leerlingen daar een dagje meelopen. 

En nu we het dan toch over de toekomst hebben: voor de basisleerlingen zijn de examens inmiddels begonnen. Voor de andere opleidingen beginnen deze na de meivakantie. De examentijd is altijd een spannende tijd. Door de afgelopen corona-periode misschien nog wel spannender dan anders. Ik heb veel vertrouwen in onze examenkandidaten. Ze zijn goed voorbereid. Mijn boodschap luidt dan ook: “Zet hem op, je kunt het!”

Mooie aanmeldingen voor nieuw schooljaar

De periode van aanmeldingen is voorbij. Voor het schooljaar 2022-2023 hebben zich ruim 570 nieuwe brugklasleerlingen aangemeld. Ruim 380 leerlingen schreven zich in voor ons havo/vwo en ruim 190 voor ons vmbo. Daar zijn we uiteraard erg blij mee. We hebben onze leerlingen echt iets te bieden en het is ons ook goed gelukt om dit over te brengen. 

Ten slotte

Er gebeurt veel op onze school. Ik merk en zie wel dat we nog niet terug zijn bij het oude normaal. Ik merk dat jullie onrustig zijn en het soms lastig vinden om je te focussen op school. De nasleep van corona heeft grote impact, niet alleen op jou, maar op ons allemaal. Ik vind het belangrijk om te benoemen dat wij er voor jullie zijn en dat je altijd om hulp kunt vragen. Een antwoord hebben we misschien niet altijd, maar: soms is luisteren genoeg. Samen kunnen we meer bereiken!

 

Ik wens jullie een fijn paasweekend!