Welkom in de techniekloods! Techniek is in steeds grotere mate high tech, zoals computers, robots en geavanceerde technieken. Deze moderne techniek biedt het Minkema College. Op de havo/vwo-locatie bieden we het vak wetenschap & techniek en daarnaast kun je kiezen voor de talentstroom Discover Tech binnen Minkema Discovery.

Ook heeft onze school een eigen licht-en-geluidteam. De aula van de Minkemalaan is ingericht met professionele lichten-geluidsapparatuur. Dankzij een eigen licht-en-geluidteam zijn de optredens voor het grote publiek zichtbaar en hoorbaar. Het team bestaat uit leerlingen met een speciale belangstelling voor theatertechniek.

Discover Tech: Onderzoek & Ontwerpen (O&O)

Als je kiest voor de talentmodule O&O verdiep je je in de wereld van de techniek. Je volgt dit vak gedurende de hele onderbouw en je volgt geen andere modules (CEM is wel mogelijk). Je kunt O&O in de bovenbouw kiezen als examenvak. Sluit je dat succesvol af, dan krijg je als bewijs een certificaat, waarmee je makkelijk toegang krijgt tot technische studies en het bedrijfsleven.

Bij O&O ga je samen met je team steeds +/- 7 weken aan de slag met een probleem van een échte opdrachtgever uit de omgeving. Je gaat de school uit en zelf actief op zoek naar de benodigde informatie om tot goede ideeën te komen.

Elke periode is er een afsluitende pitch en een wisselend eindproduct. De lessen volg je in de MakerSpace op onze locatie aan de Steinhagenseweg.

Naast de projecten, waarin je als team heel zelfstandig aan de slag gaat, worden er ook workshops gegeven door experts. Denk aan een workshop Sketch-Up, Arduino-programmeren en 3D-printen. Kies voor O&O en laat je verwonderen door de wereld om je heen!