Welkom in de hulphoek! Op het Minkema College sta je er nooit alleen voor. We zorgen ervoor dat je een goede begeleiding krijgt. Zo heeft iedere leerling een mentor, kun je voor allerlei praktische vragen altijd bij de afdelingsassistenten terecht en hebben we een decanaat voor vragen over je vakkenpakketkeuze en vervolgstudie. Met vragen die over een vak gaan, kun je terecht bij de vakdocent.

Ook hebben we een Mediatheek waar je boeken kunt lenen en terecht kunt voor het verzamelen van informatie voor bijv. een werkstuk. Daar kun je ook even werken of chillen en een rustig gesprek voeren. In school lopen er daarnaast allerlei mensen die jou kunnen helpen; denk aan de conciërges die je kluis kunnen openen als je de sleutel bent kwijt geraakt of de receptionisten die de gevonden voorwerpen verzamelen.

Loop je tegen technische problemen aan met je chromebook? School heeft een eigen ICT Helpdesk en daarnaast is de leverancier van onze chromebooks zeer regelmatig aanwezig om vragen of problemen op te lossen.

Extra steuntje in de rug

Loop je ergens tegenaan? Vrijwel altijd vinden wij op school met jou en je ouders een oplossing. Maar er zijn ook leer- of andere problemen waar extra ondersteuning bij nodig is. Maken de mentor en de coördinator of afdelingsleider zich zorgen om jou, dan nemen zij contact met jouw ouders op. Andersom kunnen jouw ouders ook aan de bel trekken als zij zich zorgen maken. 

Wanneer de mentor de indruk heeft dat je meer begeleiding nodig hebt, brengt hij/zij dit onder de aandacht van de betrokken zorgcoördinator. Soms heeft een leerling genoeg aan een paar gesprekken met een leerlingbegeleider. De leerlingbegeleiders zijn ‘geoefende luisteraars’ die zich verdiept hebben in problematiek als pesten, sexting, machtsmisbruik en discriminatie. Ze zijn er om naar je te luisteren en de moeilijkheden serieus te nemen. Ze zullen niet altijd een pasklare oplossing hebben, maar praten helpt vaak ook. In andere gevallen is specifieke ondersteuning nodig, zoals bij faalangst of moeite met sociale vaardigheden.

 

Vraag het de experts. Check de activiteiten: