Workshop houtskoolportret: meld je nu aan!

30 november 2023

In het nieuwe kalenderjaar kun je tijdens Open Atelier deelnemen aan houtskoolportretworkshops. Alle leerlingen havo & vwo van alle leerjaren kunnen zich hiervoor nu inschrijven! Let op: er is beperkt plek. Houtskoolportret

Aanmelden

Praktische informatie

  • Data: vrijdag 12 januari, vrijdag 19 januari, vrijdag 2 februari en vrijdag 9 februari (Als je het 6de uur nog les hebt, betekent dit dat je helaas de kunstlessen niet kunt volgen).
  • Waar: Lokaal M032 Minkemalaan
  • Tijd: 15.00- 17.00 uur
  • Maximaal aantal inschrijvingen:  6 leerlingen

Over de workshop

In 4 lessen ga je aan de slag om op groot formaat met houtskool een portret te tekenen. Je hebt voor deze workshop een uitgeprinte foto op A4-formaat in zwart - wit nodig van jezelf (zelfportret) OF een foto van iemand die je interessant vindt om te portretteren (mag familie/vrienden zijn bijvoorbeeld). Deze foto moet je recht van voren nemen (en face) OF van de zijkant (en profile). De gezichtsuitdrukking van de geportretteerde is het liefst neutraal of in ieder geval zo natuurlijk mogelijk.

LET OP: De foto moet een scherpe resolutie hebben! Het portret op de foto moet ook echt daadwerkelijk net zo groot zijn als een A4-formaat papier (en dus niet een kleine foto uitvergroten tot A4).

De foto moet je als referentiemateriaal bij je hebben als de workshop begint!