Workshop Dungeons & Dragons

9 oktober 2023

Tijdens de workshop Dungeons & Dragons komt Axel van Pink Orc Studio’s een korte introductie geven over D&D. Jullie gaan aan de slag met het maken van je eigen personage en gaan er daadwerkelijk ook even mee spelen! Je bent welkom om je in te schrijven als je nog nooit eerder van D&D gehoord hebt en wel nieuwsgierig bent, maar je bent ook welkom als je al eens vaker gespeeld hebt. De workshop is voor alle leerlingen vanaf klas 2 havo & vwo die op dat moment geen andere activiteit hebben. Dugeons & Dragons

Praktische info

De workshop is op maandag 6 november om 13.45 op de Minkemalaan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er zijn maar beperkt plaatsen beschikbaar. Na de sluiting van de inschrijvingen zal je via mail te horen krijgen of je de workshop kunt volgen. Deadline voor inschrijven is 27 oktober 2023.

Inschrijven

Heb je tijdens de workshop miniatuurschilderen een miniatuurtje gemaakt? Dan mag je deze natuurlijk meenemen!

Over Dungeons & Dragons

Dungeons & Dragons (D&D) is een tabletop rollenspel. Hierin maak jij je eigen personage (elf, dwerg, ork, etc) die een verhaal doorloopt.  Dungeons & Dragons wordt gespeeld door een groep spelers van meestal 3 tot 6 personen, plus de spelleider (die Dungeon Master of DM genoemd wordt). Ook is het mogelijk om met 1 speler en een spelleider, of met grotere groepen en meerdere spelleiders te spelen.

De spelers zijn vrij om hun personage (in het Engels character genoemd) te laten doen wat zij willen, hoewel er veelal enkele richtlijnen worden gegeven waar de personages zich aan moeten houden. D&D speelt zich meestal af in een wereld die doet denken aan de middeleeuwen.

De uitkomst van de meeste acties worden bepaald door het gooien van één of meer meerzijdige (4-6-8-10-12-20) dobbelstenen, dit zorgt voor een zekere spanning omdat men niet zeker weet of een actie wel gaat lukken. Of een actie lukt is niet alleen afhankelijk van het lot; elk personage heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, die de kans op succes vergroten of verkleinen. Ze kunnen bijvoorbeeld een bepaalde taal lezen of goed klimmen.

Check ook de video voor meer info: