Wie is de Masked Reader?

17 maart 2024

Het begint inmiddels een traditie te worden op de havo/vwo-locatie van het Minkema College: de Masked Reader tijdens de boekenweek! Wie o wie leest voor uit zijn/haar favoriete boek? Tijdens de boekenweek (18 t/m 22 maart) komt er elke schooldag een filmpje (en soms twee) online waarin één van onze medewerkers vermomd een stukje voorleest. Vervolgens is het aan onze leerlingen om te raden wie dit is én uit welk boek degene leest! Elke dag is er een mooie prijs te winnen. Masked Reader

Raad jij de Masked Reader?

Maar liefst acht Masked Readers doen dit jaar mee aan deze leuke challenge voor de leerlingen. Als je na het beluisteren van het voorleesfragment denkt te weten welke medewerker van school dit is én uit welk boek hij of zij iets heeft gelezen, lever dan het antwoord in bij de Mediatheek havo/vwo. Elke dag trekken we uit de juiste inzendingen één winnaar en die wint een cadeaubon van €15,-. De filmpjes verschijnen dagelijks op onze socials of je kunt ze bekijken op de speciale laptop in de mediatheek.

“Vorig schooljaar hadden we ruim 10.000 boeken uitgeleend in de mediatheek van onze havo/vwo-locatie. Dat was een absoluut hoogtepunt. Nog nooit eerder waren er zoveel boeken geleend door onze leerlingen. We proberen als school op verschillende manier de leerlingen enthousiast te krijgen voor het lezen van een boek: een schrijver in een les of een inspiratiehoek in de mediatheek. De Masked Reader is gewoon een ontzettend leuke challenge - voor zowel de deelnemende collega’s als de leerlingen - dus we vinden het erg leuk om deze traditie voort te zetten!” - Anita van de Staaij (mediathecaris havo/vwo)