Vmbo-leerlingen in actie voor Wilhelmina Kinderziekenhuis

30 oktober 2023

Op 7 & 8 november 2023 maken 3e jaars vmbo-leerlingen van het Minkema College allerlei creaties tijdens workshops op school, zoals sleutelhangers, sieraden, kaarten en boekenleggers. Deze creaties kunnen door iedereen uit Woerden en omgeving worden besteld via een speciaal gemaakte website: www.minkema.nl/wkz. De opbrengst van de verkochte producten gaat naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Bestellen kan tot en met uiterlijk zondag 5 november 2023! WKZ

Bestel

In de week van 13 - 17 november 2023 bezorgen de leerlingen de bestelde creaties aan huis. Mocht thuisbezorgen niet lukken, dan is het ook mogelijk om vanaf 20 november 2023 de bestelling op te halen bij de receptie van onze locatie aan de Steinhagenseweg 3a te Woerden.

Burgerschapsonderwijs

Deze goede doelenactie van de leerlingen sluit goed aan bij het burgerschapsonderwijs van het Minkema College. Burgerschap zit in het DNA van de school en vormt een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. Leerlingen ontplooien zich op school hierdoor niet alleen als individu, maar ook als onderdeel van de samenleving. Onze leerlingen zetten zich in voor diverse maatschappelijke projecten. Dit WKZ-project is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast komen onze leerlingen in actie tijdens bijv. de week tegen het pesten, Coming Out Day, Paarse Vrijdag en de Week tegen Eenzaamheid.

Annemieke Kalshoven-Tol, directeur onderwijs: “We zijn trots op de inzet en het enthousiasme van onze leerlingen. Ze laten zien dat ze betrokken burgers zijn!”