Thema-avond digitale wereld goed bezocht

10 april 2024

Dinsdag 9 april hebben rond de tweehonderd ouders deelgenomen aan de thema avond 'de digitale wereld van jongeren'. Een mooie opkomst! De avond werd verzorgd door Laurens Veltman, Digital Awareness coach. Laurens is ervaringsdeskundige in gameverslaving en koppelt deze ervaringen aan zijn werk als psycholoog en coach. Digitale avond

Tijdens de presentatie van Laurens werd er dieper ingegaan op de digitale wereld van jongeren, hoe zij dit ervaren en hoe dit werkt vanuit het brein. Daarnaast kwamen er ook praktische tips naar voren hoe je hier als ouder mee om kunt gaan. De algehele conclusie is maak connectie met je kind! Laurens heeft onderstaande stappenplan gedeeld om toe te passen in de praktijk.

Stappenplan 

  1. Verdiep je in de online belevingswereld van je kind
  2. Sluit, waar mogelijk, aan bij de online belevingswereld van je kind 
  3. Kom samen tot een plan, spreek hierbij wederzijdse behoeftes af en consequenties. 

Toon interesse, help je kind om vanuit de digitale wereld terug te komen in de echte wereld (ontlading door bijvoorbeeld beweging) en zoek de verbinding met je kind! 

Terugblik presentatie

Meer informatie is terug te vinden in de presentatie van Laurens, op zijn website (www.digitalawareness.nl) of in 1 van zijn boeken. 

Uiteraard willen wij graag weten hoe deze avond ervaren is en of u een suggestie heeft voor een onderwerp voor de thema avond volgend jaar. Wij willen u vragen een korte vragenlijst in te vullen, alvast bedankt!

Over de Ouderraad

Deze thema avond wordt jaarlijks georganiseerd door de Ouderraad in samenwerking met school. Dit jaar was er gekozen voor het thema ‘de digitale wereld van jongeren’.

Mocht u het leuk vinden om aan te sluiten bij de Ouderraad (wij zijn voornamelijk op zoek naar ouders van de Steinhagenseweg) of wilt u meer informatie ontvangen over de ouderraad dan horen wij het graag. U kunt dit laten weten via de vragenlijst over de thema-avond of door contact op te nemen via het contactformulier (kies dan bij onderwerp: 'Ouderraad').