Sponsorchallenge havo/vwo voor Stichting Leergeld

20 november 2023

Terug van weggeweest: een actie voor het goede doel! Geen goededoelendag dit jaar, maar een  sponsorchallenge in de week voorafgaand aan de toetsweek. Alle onderbouwleerlingen gaan zich tijdens de LO-les inzetten voor Stichting Leergeld Groene Hart.  Stichting Leergeld

Over Stichting leergeld

Stichting Leergeld Groene Hart zet zich in voor kinderen uit gezinnen met geldzorgen in de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk. Deze kinderen dreigen buiten de boot te vallen omdat er niet genoeg geld is voor binnen- en buitenschoolse activiteiten. Haar missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

De stichting richt zich op kinderen tussen 4 en 18 jaar oud. Bijvoorbeeld door schoolspullen, muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging te betalen. Zij biedt de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Stichting Leergeld werkt hiervoor samen met onder andere All Vision (voor de laptops), De Terugwinning (voor de fietsen) en Stichting Jarige Job (voor de verjaardagsboxen). 

Zet 'm op!

Een mooi en passend doel dus om onze leerlingen voor aan het werk te zetten. Je krijgt de komende week uitleg over het doel waar je sponsors voor gaat zoeken en je krijgt een sponsorkaart uitgedeeld.  Vanaf 6 december starten we in de LO-lessen met een beweegchallenge waar samenwerking centraal staat. We hopen weer op een mooie opbrengst!