Spectaculaire comeback van Minkema Live!

9 april 2024

Wat een bescheiden terugkeer na corona zou zijn, werd een avondvullend, zinderend programma van optredens door leerlingen en docenten. Minkema Live 2024 zette donderdag 4 april de toon voor een glansrijke toekomst van dit spektakel. Een volle aula met leerlingen & ouders uit alle leerjaren en medewerkers genoot van de  veertien acts die ten tonele werden gevoerd. Er was veel variatie in talent! Groepsfoto Minkema Live 2024

Sjoerd Wanningen en Myrthe van de Weerd presenteerden de avond in een outfit passend bij het thema: Full colour. Veel (oud-)leerlingen en medewerkers waren gedreven om samen met organisatoren docenten Frank van Gaal & Helene Kalisvaart de avond tot een succes te maken: de conciërge, het licht-en-geluidteam o.l.v. Jesper & Jesper, een filmcrew van oud-leerlingen en de feestcommissie. Grote dank aan iedereen voor deze geweldige show!

"Als het aan mij ligt, gaat Minkema met deze ploeg mensen (50!) 3 keer per jaar een live performance avond neerzetten, want dat kunnen ze! Dan zijn leerlingen altijd bezig met hun volgende optreden op school. Verheug me enorm op de beelden van de filmcrew. Zoveel liefde." (Helene Kaliswaart)

 

Grote variatie in optredens

Anne-Ruth de Bruijne zong Door de Wind van Miss Montreal haarzuiver en met een sprekende mimiek; Filip Hanzel bracht met zijn gitaar Ocean van John Butler ten gehore, fingerstyle solo. Veel waardering oogstte ook het medewerkerstrio John Blok, Martijn ‘Bradley Cooper’ van Veldhuizen en Eleonora ‘Lady Gaga’ Offermann, met Shallow als hoogtepunt. Romaysa van Brecht en Yana Brouwer waren goed op elkaar afgestemd bij het zingen van Mag Ik Dan Bij Jou onder begeleiding van Anaïs van Breugel op piano.

Dax de Ruiter, die ‘s middags pas gevraagd was, blies het dak eraf met een improvisatie op de drums. Docent Anne-Britt van Hofwegen speelde twee scènes uit de musical Annie met haar musicalgroep van brugklasmeiden Amy Opgenoorth, Amber Wassenaar, Vera Hoogendijk, Ashley van der Sluijs, Arnaz den Hertog en Sophie van Dijk uit 3 havo (moge deze club zich snel uitbreiden en een volledige productie op de planken zetten!). Sarit Wagenaar en Hylkje Schouwerwou lieten het nummer Hyde ‘n Seek horen dat ze onder de artiestennaam Haiza schreven voor hun hippie-PWS (vind het op Spotify!). Er was een aikido-act van Sofie Hoeijmans en Rory Lievaart op de muziek van Game of Survival: geen winnaar en verliezer, maar aanvaller en verdediger. Sietske van der Lecq en Madelief Schenkel zongen Safe and Sound van Taylor Swift en begeleidden zichzelf daarbij akoestisch op viool resp. gitaar.

Eva Huizer zong de sterren van de hemel met Creep van Radiohead, met Madelief op piano. Simon van den Berg begeleidde zichzelf op gitaar bij twee songs, waaronder het technisch ingewikkelde Neon (John Mayer). En tot slot de Netties: docenten Jeanet van 't Land & Antoinette Longo voerden een komische nabootsing op van Even tot Hier en zongen, met begeleiding van collega Nadessa van Hecke op de piano, een fantastische variant op Niet Of Nooit Geweest, over de weldadige effecten van lezen op je gedrag en je ‘zijn’.  

Na afloop zei een brugklasser die aan de musical-act had meegedaan: "Zo jammer dat het nu al voorbij is. Iedereen was zo aardig geweest en ik heb nieuwe vrienden gemaakt." Wij zeggen: missie geslaagd!

Alsof het nooit is weggeweest.

Gewoon weer het spektakel waar de school om bekend staat.

Licht- en geluidstechniek in de capabele handen van leerlingen, alle zaken rondom de kleedkamers en achter het podium geregeld door leerlingen.

En op het podium? Zang, een Aikido demo die veel weghad van een balletvoorstelling, een nieuw tiener-idool die harten steelt met een John Mayer liedje, een docente die uit haar comfortzone knalde en twee collega’s die de leesvaardigheid onder de aandacht brachten. En een verbijsterend slot waar de musicalclub even liet zien en horen dat we nog heel wat te verwachten hebben.

Heb ik daar mee alles genoemd?

Nee, zorg dus dat je er de volgende keer bij bent

John Blok