Pre-University Classes Leiden voor bovenbouw vwo

26 september 2023

Zoek jij extra uitdaging en ben je gemotiveerd en getalenteerd en wil je een programma volgen naast de reguliere lessen? Wie weet is een Pre-University Class van de Universiteit Leiden dan wel iets voor jou. Van Russische tot Midden-Oostenstudies, van Design tot Practicum Musicae: het aanbod aan ‘classes’ is divers.  Pre-University Classes Leiden

Over Pre-University Classes Leiden

De Pre-University Classes (Pre-Classes) van de Universiteit Leiden vormen een onderwijsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor gemotiveerde en getalenteerde leerlingen uit vwo 5 of vwo 6, maar ook uit vwo 4. Het is echter zo dat leerlingen uit vwo 5 en vwo 6 voorrang hebben bij de selectie en verder is niet elke Pre-Class beschikbaar voor een vwo 4-leerling (kijk bij elke Pre-Class of je je mag aanmelden). De classes doen denken aan een masterclass die bestaat uit meerdere bijeenkomsten. Bij de Pre-Classes maak je aan de hand van een thema kennis met een onderzoeksgebied van een opleiding van jouw keuze. Je kunt een kijkje gaan nemen bij een studie waarin je al geïnteresseerd bent, maar je kunt het ook gebruiken om je eens te verdiepen in een onderwerp waar je nog niets vanaf weet, bijvoorbeeld Psychologie of Security Studies.

Bekijk de lijst met alle mogelijke Pre-Classes

Aanmelding en selectie

Wil je een Pre-class volgen? De procedure van aanmelding en selectie verloopt als volgt:

  1. Geef aan ons (ondergetekenden) door welke Pre-Class je zou willen volgen. We bespreken vervolgens met jou je kansen om toegelaten te worden en zorgen ervoor dat je toestemming van school krijgt om de class te volgen. Ook kunnen we je helpen bij het schrijven van de motivatiebrief en het regelen van een cijferlijst.

  2. Je schrijft een motivatiebrief volgens de criteria die bij de Pre-Class vermeld staan. Je stuurt eventueel je motivatiebrief naar ons op voor feedback. Verder zorg je voor een recente cijferlijst of een kopie van het laatste overgangsrapport.

  3. Uiterlijk maandag 13 november 10.00 uur heb jij je motivatiebrief en cijferlijst geüpload op de website van de Pre-Classes. 

  4. Rond half december hoor je van ons of van de Universiteit Leiden of je toegelaten bent.
     

Meer informatie over aanmelden en selectie

Kosten

De kosten voor deelname aan een Pre-Class worden vergoed door school. De reiskosten van en naar Leiden moet je zelf betalen.

 

Heb je vragen over de Pre-Classes? Neem dan vooral contact met ons op.