Minkema voor 6e jaar op rij in finale Wiskunde Olympiade

8 april 2024

Op vrijdag 15 maart werd de 2e ronde van de Wiskunde Olympiade gehouden op de Universiteit Utrecht. Van het Minkema College had zich daarvoor een recordaantal leerlingen gekwalificeerd. De uitslag is binnen en leerling Sidney uit vwo heeft zo hoog gescoord dat hij aan de finale mee mag doen! Maar ook de resultaten van de andere kandidaten verdienen een pluim! Het Minkema College heeft nu 6 jaar op rij één of meerdere finalisten. Dat is zeer uitzonderlijk omdat daar alleen de beste 100 leerlingen van heel Nederland voor worden uitgenodigd! Wiskunde Olympiade

Pluim voor de deelnemers

Na een welkomstlunch begonnen de leerlingen aan een 3 uur lange toets met zeer pittige wiskundepuzzels. Met logisch nadenken en slim rekenen (zonder rekenmachine!) kon je heel ver komen. Ondertussen was er voor meegereisde ouders en docenten een interessante presentatie. Sidney uit 4vwo mogen we van harte feliciteren met zijn mooie score van 29 punten (van 40). Ook de andere deelnemers verdienen een pluim, het is namelijk ontzettend bijzonder om hieraan mee te mogen doen!

Dus ook onze felicitaties voor Maarten en Yara (2 vwo), Akif (3 vwo), Ryan, Meike, Simon, Sophie, Casper en andere Sophie (4 vwo) en voor Bram, Joppe en Syb (5 vwo).

We zijn erg trots op onze deelnemers, en hopen natuurlijk dat er volgend jaar nog meer mensen mee willen doen!