Leerlingen leren solliciteren

22 februari 2024

Maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7 februari zijn de leerlingen uit de basis- en kader 4 klassen op gesprek geweest bij de leden van de Rotary Club en/of Tafelronde 185 om te solliciteren naar een functie van mbo-stagiair bij een adviescentrum of een event host. Leerlingen zijn begonnen met het maken van een cv tijdens de LOB-week in december. Hier hebben de docenten van E&O aan meegewerkt. Vervolgens is de decaan in de klassen langs geweest om uitleg te geven over het sollicitatieproject en over hoe je jezelf goed kunt presenteren. Daarna is de docent Nederlands met de leerlingen aan het werk gegaan. Leerlingen hebben een mail geschreven n.a.v een (niet bestaande) vacature. Het werk is nagekeken, verbeterd en tenslotte samen met de cv opgestuurd naar de leden van de Rotary. sollicitatieproject 2024

Het gesprek

De leerlingen hebben een sollicitatiegesprek gevoerd  met twee leden van de Rotary. Ze hebben vragen beantwoord en wellicht hebben ze zelf ook een vraag gesteld, zoals je dat ook zou doen tijdens een echt sollicitatiegesprek. Na een kort overleg werden de leerlingen opnieuw binnen geroepen, om vervolgens te horen of ze zouden zijn aangenomen. Ze hoorden wat ze goed hebben gedaan, maar ook verbeterpunten werden besproken. Er zijn op die drie avonden veel collega’s en ouders aanwezig geweest om de leerlingen aan te moedigen. Dat leverde een zeer positieve sfeer op.

De leerlingen zijn een hele ervaring rijker, hebben een mooi cv en een blauwdruk voor een goede brief. Nu maar hopen, dat als ze volgend jaar als mbo-student moeten solliciteren naar een stageplek, deze ervaring ervoor zorgt dat ze worden aangenomen!