Inschrijving kennismakingsmiddagen Technasium

16 februari 2024

Overweeg jij om je te gaan aanmelden voor het Technasium van het Minkema College? Lees dan goed onderstaand bericht door over de aanmeldprocedure. Voor het Technasium is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We hebben ruimte voor vier klassen. We streven naar ten minste één havo/vwo-brugklas, één atheneum- en één gymnasiumklas. Een andere indeling is ook mogelijk, afhankelijk van de aanmeldingen. We vinden het daarom extra belangrijk dat je er goed over nadenkt of het Technasium bij jou past. Om je daarbij te helpen, organiseren we kennismakingsmiddagen. Deelname aan één van deze middagen is een voorwaarde om je vervolgens te kunnen aanmelden voor het Technasium. Technasium

Kennismakingsmiddagen: past het Technasium bij jou?

De kennismakingsmiddagen zijn uitsluitend bedoeld voor groep 8-leerlingen en vinden plaats op:

  • maandag 26 februari van 14.30 - 16.30 uur
  • woensdag 28 februari van 14.30 - 16.30 uur
  • dinsdag 5 maart van 14.30 - 16.30 uur
  • donderdag 7 maart van 14.30 - 16.30 uur
  • maandag 11 maart van 14.30 - 16.30 uur

 

Deadline voor inschrijven is: vrijdag 8 maart 2024. Indien jij je die datum niet hebt aangemeld voor één van de kennismakingsmiddagen, is deelname aan het Technasium helaas niet meer mogelijk.

De inschrijving voor deze middagen is gesloten

Per middag is er plek voor circa 50 leerlingen. Staat een datum er niet meer tussen, dan is deze volgeboekt. Mochten alle dagen snel vol zitten, dan plannen we nog een reservemiddag. Is het voor jou absoluut onmogelijk om op één van bovenstaande data aanwezig te zijn, neem dan contact op via technator@minkema.nl.

Programma Kennismakingsmiddag

Tijdens de kennismakingsmiddag ga je in een groepje met andere leerlingen aan de slag met een typisch O&O-project. Hierdoor kun je ervaren of zo’n project inderdaad iets is wat jij leuk vindt om te doen. Ook krijg je een gesprekje met één van de O&O-docenten zodat je vragen kunt stellen en precies kunt horen wat het Technasium inhoudt. Ook zijn zij nieuwsgierig naar jouw motivatie voor het Technasium.

Aanmelden Minkema College èn het Technasium

De deadline voor aanmelden voor het middelbaar onderwijs is landelijk vastgelegd op 31 maart 2024. Aanmelden gebeurt vanaf dit schooljaar volledig digitaal. Jouw basisschool loopt het aanmeldproces met jou en je ouders door. Als je geïnteresseerd bent in ons Technasium, dan is het belangrijk dat de leerkracht dit bij de digitale aanmelding aangeeft in het veld 'voorkeursklas'. Op uiterlijk 25 april 2024 ontvang je een bevestigingsbrief, waarin ook staat vermeld of je bent toegelaten tot het Technasium.

Loting

Als de belangstelling groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, zal er een selectie plaatsvinden door middel van loting. Om in aanmerking te komen voor een plaats op het Technasium (en dus ook voor de loting) is deelname aan één van de kennismakingsmiddagen verplicht. De loting wordt uitgevoerd door een notariskantoor.  Bij deze loting worden geen voorrangsregels (zoals broertje/zusje, postcode, moment van aanmelden) gehanteerd. De uitkomst van de loting is bindend.

Als je je aanmeldt voor het Minkema College als school van eerste voorkeur, heb je gegarandeerd een plekje, maar voor het Technasium hebben we dus een beperkt aantal plekken en wellicht loting. Dit kan betekenen dat je wèl naar het Minkema College kunt, maar helaas niet naar het Technasium. 

Graag tot ziens op het Minkema College!