Workshop miniatuurschilderen havo/vwo

22 augustus 2023

Vind je Dungeons & Dragons of Warhammer leuk, maar mis je toch nog dat stukje extra om je campaign nog beter te maken? Of ben je gewoon heel erg nieuwsgierig hoe je miniatuurtjes schildert? Doe dan mee aan de workshop miniatuurschilderen op vrijdag 8 september om 13.45 op de Minkemalaan! Leer alle basisbeginselen plus nog een beetje meer van een professionele miniatuurschilder! De workshop is voor klas 2 t/m 4 (havo) en 5 (vwo) die dan geen andere activiteit hebben. Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! De inschrijving is nu geopend! Miniatuurschilderen

Inschrijven

De deadline voor inschrijving is vrijdag 1 september. Na de sluiting krijgen leerlingen via mail meer informatie en als er heel veel inschrijvingen zijn, dan laten we weten of je inderdaad mee kunt doen, want: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Aanmelden voor de workshop miniatuurschilderen

Over de workshop

Geen apparatuur nodig. Wij leveren alles! Je krijgt zelfs een oefenminiatuur van hoge kwaliteit om mee te beginnen. Voeg een nieuwe laag van immersie toe aan je games door je eigen geschilderde miniaturen toe te voegen!  Leer dingen als "Drybrushen", "Glazing", "Shading", "Wet-Blending" en "Edge-Highlighting". Allemaal eenvoudig uitgelegd door een professional: Pink Orc Studio’s.  Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar, dus houd de website in de gaten voor de inschrijvingen.

Over miniatuurschilderen

Miniatuurschilderen wordt steeds meer mainstream. Grote miniatuurspellen zoals Warhammer bestaan al sinds de jaren 1980. Maar pas sinds een paar jaar is het door de beschikbaarheid van 3D-printing voor iedereen mogelijk geworden om thuis zijn eigen miniaturen te printen. Deze verbeteringen in 3D-ontwerp, 3D-printing en de opkomst van online platforms zoals "Kickstarter" of "Patreon" hebben geleid tot een enorme toename van beschikbare 3D-ontwerpen en spellen met hun eigen minisets.

Sommige online tools zoals "heroforge" of "Eldritch Foundry" maken het zelfs voor gewone mensen mogelijk om hun eigen gepersonaliseerde miniatuur te ontwerpen met behulp van een groot aantal vooraf ontworpen lichaamstypes, kledingsets, wapens en andere accessoires. Dit opent ongelooflijke mogelijkheden voor spellen als "Dungeons and Dragons" of "Pathfinder". Hoewel deze spellen alleen met pen en papier kunnen worden gespeeld, opent de introductie van zeer gepersonaliseerde miniaturen voor de helden en tegenstanders een geheel nieuwe manier van onderdompeling in het spel.

Maar als de mini's de printer verlaten, zijn ze meestal grijs. Een laagje verf op de mini's helpt ze tot leven te komen. Dit is waar de hobby van het miniaturen schilderen begint. Voor beginners is een standaard "tafelbladklaar" verfje misschien voldoende, maar veel enthousiastelingen besteden ontelbare uren aan het perfectioneren van hun verschillende technieken en steken ongelofelijk veel moeite in het maken van absoluut onberispelijke kunstwerkjes.

 

 

Je hoeft geen Van Gogh te zijn...

De winnaars van de grootste miniatuurschilderwedstrijden wereldwijd slagen erin om enorme volgelingen online te verzamelen en de wereld rond te reizen om anderen de hobby te leren.  Maar je hoeft niet de nieuwe Van Gogh te zijn om ongelooflijke miniatuurschilderijen te maken. Er zijn talloze technieken ontwikkeld om zelfs de minst getalenteerden onder ons te helpen geweldige resultaten te bereiken.

Kennis is de sleutel. Weten welke techniek je moet gebruiken voor welke structuur op de verschillende soorten mini's is al het halve werk. Er kan veel bereikt worden door te weten welke verf je waar moet gebruiken, welke penselen, welke dikte verf en welke kleur.  Miniaturen schilderen kan een wetenschap zijn. Maar je kunt al meedoen met een paar basistechnieken.

Dingen als "drybrushen", "arceren", "wassen", "nat mengen" of "glaceren met een lage laag" zijn allemaal technieken die supermakkelijk te leren zijn, maar die een enorm verschil zullen maken in je reis naar het schilderen van een geweldige mini.

Over Pink Orc Studios

De workshop wordt gegeven door Pink Orc Studios. Dit is wat we je leren bij "Pink Orc Studios" in onze workshops die speciaal zijn ontworpen voor beginners. We hebben een workshop ontwikkeld die je alle tools geeft die je nodig hebt om op een eenvoudige en reproduceerbare manier geweldige resultaten te bereiken.  https://www.pinkorcstudios.com/