Op onze locatie aan de Steinhagenseweg hebben we drie soorten dakpanklassen: basis/kader, kader/mavo en mavo/havo. In welke klas je wordt geplaatst, hangt af van het advies van de basisschool. Je komt in een klas met leerlingen van twee niveaus. Welk diploma je na vier jaar haalt, hangt af van je resultaten en inzet in de jaren bij ons op school. De keuze voor een diploma op een bepaald niveau wordt dus nog even uitgesteld. Dit geeft kansen! We maken aan het begin van het schooljaar een persoonlijk plan voor jou en we houden goed in de gaten of je de doelen die daarin staan, kunt behalen.

Heb je een tl- of tl/havo-advies dan kom je bij ons in de mavo/havo-brugklas en kun je jezelf vanaf het begin flink uitdagen. Als het lukt, kun je aan het eind van de brugklas doorstromen naar havo 2. Of anders verder gaan in de mavo/havo-opleiding.

Vier unieke mavo-richtingen

Ga je door in de mavo/havo-stroom dan kun je in klas 3 kiezen uit vier unieke mavo-richtingen:

  • Mavo/havo: 7 examenvakken, alle sectoren, verzwaarde lessentabel en drempelloos naar de havo doorstromen. Je doet vmbo-examen en gaat aansluitend door voor je havodiploma.

In de mavo/havo-route word je goed voorbereid op de havo. We werken nauw samen met de havo aan de Minkemalaan. Je krijgt extra modules havo-stof en soms volg je lessen op de havo of krijg je bij ons op school les van havo-docenten. Je kunt in de mavo/ havo-route goed laten zien wat je in je mars hebt en je kunt op een manier die bij jouw tempo past, goed voorbereid de stap naar de havo maken.

OF:

  • Mavo Tech: dit is een mavorichting met een groot deel technische vakken en informatietechnologie, speciaal voor die leerlingen die mavo aankunnen én veel interesse hebben voor een technische opleiding. Je hebt een vast vakkenpakket, 6 examenvakken, techniek en informatietechnologie en onderzoekend en probleemoplossend leren
  • Mavo Ondernemen: ondernemend leren. Vast vakkenpakket, 5 algemeen vormende examenvakken (zoals wiskunde en Engels), 1 beroepsgericht examenvak: commercieel en secretarieel.
  • Mavo Klassiek: 6 examenvakken, alle sectoren, brede vorming

Doorstroomschema

Bekijk in het doorstroomschema wat de mogelijkheden zijn om op te stromen of door te stromen.