Welkom in de hulphoek! Op het Minkema College sta je er nooit alleen voor. We zorgen ervoor dat je een goede begeleiding krijgt. Zo heeft iedere leerling een mentor, kun je voor allerlei praktische vragen altijd bij de pedagogisch medewerker terecht en hebben we een decaan voor vragen over keuzes die je moet maken, bijvoorbeeld over een geschikte mbo opleiding. Met vragen die over een vak gaan, kun je terecht bij de vakdocent.

Ook hebben we een Open Leer Centrum (OLC) met mediatheek waar je boeken kunt lenen en terecht kunt voor het verzamelen van informatie voor bijv. een werkstuk. Daar kun je ook even werken of chillen en een rustig gesprek voeren. In school lopen er daarnaast allerlei mensen die jou kunnen helpen; denk aan de conciërges die je kluis kunnen openen als je de sleutel bent kwijt geraakt of de receptionisten die de gevonden voorwerpen verzamelen.

Loop je tegen technische problemen aan met je chromebook? School heeft een eigen ICT Helpdesk en daarnaast is de leverancier van onze chromebooks zeer regelmatig aanwezig om vragen of problemen op te lossen.

Extra steuntje in de rug 

Loop je ergens tegenaan? Vrijwel altijd vinden wij op school met jou en je ouders een oplossing. Maar er zijn ook leer- of andere problemen waar extra ondersteuning bij nodig is. Maken de mentor en de zorgcoördinator of afdelingsleider zich zorgen om jou, dan nemen zij contact met jouw ouders op. Andersom kunnen jouw ouders ook aan de bel trekken als zij zich zorgen maken. Mocht je dit nodig hebben, dan bieden wij specifieke trainingen, bijv. faalangsttraining of een Rots & Watertraining, waar leerlingen leren zich weerbaarder op te stellen.

Vraag het de experts. Check de activiteiten: