Speciaal voor ouders: Online Meets

17 januari 2022

Voor ouders organiseren we op 1, 2 en 3 februari meerdere online Meets waarin nadere uitleg wordt gegeven over bijv. ons ondersteuningsprogramma, het mentoraat of de aanmeldprocedure en waarin vragen kunnen worden gesteld. Meld u nu aan! Online Meet

Onderwerpen Meets

U kunt zich aanmelden voor de volgende Meets:

 • Aanmelden, plaatsing & doorstroommogelijkheden

  Hoe meld ik mijn kind aan? Welke opleidingen en doorstroommogelijkheden zijn er binnen het Minkema College?  

  Het Minkema College kent geen loting! In deze Meet & Greet leggen we uit hoe u uw kind kunt aanmelden bij onze school. Ook vertellen we over de typen brugklas die er op het havo/vwo dan wel het vmbo zijn, hoe het eindadvies van groep 8 samen met de ‘warme overdracht’ een rol speelt bij de plaatsing en wat de mogelijkheden zijn om naar een andere opleiding binnen onze school over te stappen.

 

 • Begeleiding/Mentoraat

  Op de basisschool is de leerkracht het vertrouwde gezicht voor de kinderen en de ouders. Op de middelbare school neemt de mentor die rol over. 

  We nemen u mee door het jaar van een brugger op het Minkema College. Hoe zorgen wij ervoor dat uw kind zich snel thuis voelt en gewend raakt aan de manier van werken en leren op de middelbare school. De mentor speelt hierbij een heel belangrijke rol. Behalve vak- en klassendocent, studiebegeleider en vertrouwenspersoon voor de kinderen, is de mentor ook het eerste aanspreekpunt voor de  ouders en intermediair tussen de klas en het docententeam. Wat kunt u verwachten van de mentor en hoe kijkt het Minkema College aan tegen de samenwerking met de ouders?  

 

 • Extra ondersteuningsmogelijkheden

  Op het Minkema College kunnen alle leerlingen rekenen op hulp van de klassenmentor en de vakdocenten. De school biedt ook meer, als een leerling dat nodig heeft. 

  Onze zorgcoördinatoren leggen uit hoe de begeleiding op het Minkema College is georganiseerd. De mentoren zijn getrainde pedagogen, maar soms is er meer nodig om een leerling tot leren, leren studeren of persoonlijke groei te laten komen. Denk aan dyslexie, hoogbegaafdheid, ad(h)d of ass. Op het Minkema houden we daar natuurlijk rekening mee. Gelukkig kunnen we de professionele hulp inschakelen van experts in de school. En ook als er meer nodig is, denken we graag met de leerling en ouder(s)/verzorger(s) mee.

   

Programma Meets vmbo, mavo/havo

DAG Tijd: 15.15 - 15.45

Tijd: 16.00 - 16.30

Tijd: 16.45 - 17.15  
dinsdag 1 februari

Extra Ondersteuning

Begeleiding/Mentoraat

Doorstroom & aanmelden

woensdag 2 februari

Doorstroom & aanmelden

Extra Ondersteuning

Begeleiding/Mentoraat

donderdag 3 februari

Begeleiding/Mentoraat Doorstroom & aanmelden Extra Ondersteuning 

 

 

 Programma Meets havo & vwo 

DAG

Tijd: 15.15 - 15.45 Tijd: 16.00 - 16.30 Tijd: 16.45 - 17.15
dinsdag 1 februari

Extra Ondersteuning

Begeleiding/Mentoraat

Doorstroom & aanmelden

woensdag 2 februari

Doorstroom & aanmelden

Extra Ondersteuning 

Begeleiding/Mentoraat

donderdag 3 februari

Begeleiding/Mentoraat

Doorstroom & aanmelden

Extra Ondersteuning

 

 

Belangrijk om te weten:

 • Heeft u heel persoonlijke vragen over uw kind? Dan kunt u beter op een ander moment bellen of mailen naar de school. We staan u dan zo snel mogelijk te woord.
 • Er kunnen per Meet maximaal 15 personen deelnemen. Hierdoor blijft de groep klein genoeg om vragen te beantwoorden. Indien een Meet niet meer te zien is op het aanmeldformulier betekent dit dat de Meet vol zit. Kies dan een ander tijdslot.