Zilveren Schoolkantine Schaal 2019 uitgereikt

16 april 2019

Cateraar Ad Brak Catering van het Minkema College heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Op dinsdag 16 april – De Dag van de Gezonde Schoolkantine – werd de schaal persoonlijk uitgereikt aan Ad en Gerda Brak door de schoolleiding van het Minkema College, voor zowel de kantine op de locatie Minkemalaan als op de locatie Steinhagenseweg. Zilveren Schoolkantine Schaal

Cateraar Ad Brak Catering van het Minkema College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en flesjes.

“Het Minkema College vindt het belangrijk een gezonde omgeving te bieden, waarin bewegen, lekker in je vel zitten en voeding centraal staat, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen. We zijn er dan ook erg blij mee op dat onze cateraar van de schoolkantine deze zilveren schaal krijgt”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

 

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine