Wenweek brugklassen vmbo

31 augustus 2021

In de eerste schoolweek op het vmbo hebben we voor onze brugklasleerlingen een wenweek op het programma staan! In de wenweek zijn er iedere dag mentorlessen. Deze lessen zijn bedoeld om met elkaar kennis te maken, maar ook om informatie te geven over het reilen en zeilen bij ons op school. Ook heb je in de wenweek al een paar gewone lessen.

Je krijgt deze eerste schoolweek informatie over o.a. de volgende zaken:

  • Wenweek
  • Rooster
  • Chromebook en magister/ELO
  • Schoolregels en afspraken
  • Kluissleutel
  • Kuario app
  • Open Leer Centrum
  • Schoolpas

 

Iedere dag neem je genoeg eten en drinken mee (zeker op de dag dat je gaat sporten) en de spullen die je in de les nodig hebt: etui, agenda, boeken voor de lessen die je gaat volgen en schriften. Verder staan er deze wenweek nog allerlei andere leuke activiteiten op het programma:

Sportactiviteit

Op woensdagmiddag 1 september of donderdagochtend 2 september (zie jouw rooster in Magister) ga je sporten en strijd je met een deel van je klas om de eerste plek! Het sporten mag je nog doen in eigen sportkleding. De door je ouder(s)/verzorger(s) bestelde gymkleding krijg je van je docent LO of hebben je ouder(s)/verzorger(s) thuis laten afleveren. Als je niet hoeft te sporten, ga je een speurtocht doen.

Chromebooks

Op woensdagmiddag 1 september worden de Chromebooks uitgedeeld. Houd er rekening mee dat je Chromebook dan nog in een doos zit ingepakt en dus erg groot is. Misschien moet je een grote, stevige extra tas meenemen of misschien moet je voor 1x wel worden opgehaald, zeker als het slecht weer is. Overleg dit even met je ouder(s)/verzorger(s)!

Feestelijke afsluiting

Op vrijdag 3 september start je in de ochtend met “gewone” lessen. Het laatste uur heeft iedere klas weer een mentorles. We sluiten de Wenweek feestelijk af met een BBQ. Deze BBQ start om 12.15 uur en duurt tot uiterlijk 13.00 uur. Daarna mag je naar huis.

We hopen dat de eerste week op het Minkema College een leuke en ontspannen week zal worden! We kijken er naar uit om het nieuwe schooljaar met jullie te starten!