Vrijheidschallenge: Maak je eigen vlog over Vrijheid

18 april 2020

Op 5 mei vieren we 75 jaar Vrijheid. Maar dit jaar geen herdenking en feest, door de Corona. Toch willen wij wel nadenken: Wat is Vrijheid? Stichting 4 en 5 mei Woerden en Stichting Opus Laurium roept jullie op: Kun jij een leuk filmpje maken over Vrijheid en wat dit betekent voor jou? Doe mee aan de Vrijheidschallenge! Vrijheidschallenge

Jouw filmpje kun je uploaden op www.Vrijheidnu.nl ? Er is ook een (bescheiden) prijs van 50 euro, maar natuurlijk is het vooral het maken van een leuke vlog de uitdaging!

In onze lessen komt het mooie woord 'vrijheid' in allerlei situaties' aan de orde. Vrijheid is nooit absoluut, want je mag de ander geen schade berokkenen. Vrijheid is je eigen hobby's mogen doen, je eigen vrienden mogen kiezen, maar ook om het niet eens te zijn met je ouders, je leraar en je voetbaltrainer. Vrijheid is kritisch naar de ander, maar ook naar jezelf; klopt het wel wat ik allemaal beweer? Kortom, een fantastische waarde, maar ook een hele lastige. Wat mogen we ons gelukkig prijzen, dat we in een vrij land leven, waar we met elkaar van mening kunnen verschillen. Nu even niet in het leslokaal, maar thuis achter de computer, omdat je deze dagen niet naar buiten mag. Deze vrijheid is nu even beperkt om het leven van anderen te sparen.

 

Check het filmpje voor meer info