Volg de belevenissen van het brugklaskamp havo/vwo 2019

18 september 2019

Tijdens het brugklaskamp in Leusden leren de brugklasleerlingen elkaar en hun mentor goed kennen.  Romaysa en Milou schreven een verslag over de eerste dag! Brugklaskamp

Dinsdag

Toen we in Leusden aan kwamen gingen we naar de tenten toe en keken met wie we in de tent zaten. Daarna pakten we onze tassen uit en zijn we het kamp gaan verkennen. Na een tijdje werden we geroepen voor de lunch. Het was een lekkere lunch met allemaal wespen, jammie. Natuurlijk was er helaas ook een corveelijst. Na de lunch zijn we met ons kamp naar het bos gelopen om levend stratego te spelen, klas tegen klas. Soms werd er en beetje vals gespeeld, maar het was wel heel leuk!

Na de limonade zijn we naar het sportveld gelopen om te gaan touwtrekken. Het was heel leuk. Toen we terug waren op het kamp mochten we even vrij spelen, daarna gingen we avond eten. We aten shoarma met rijst en als toetje lekkere vanillavla.

Om acht uur gingen we met de hele klas chocomel drinken, dat was heel gezellig. Daarna hebben we met alle klassen voor de kampschuur liedjes gezongen. Dat klonk heel erg ‘niet’ zuiver.

Als laatste spel van vandaag zijn we in het donker het bos in gegaan en hebben we het douanespel gespeeld. Dat was soms best eng in het donker.

Weltrusten allemaal lieve papa’s en mama’s en tot morgen.
Liefs vanuit Leusden,

Romaysa en Milou

Donderdag

Zoals altijd begonnen we de dag met het ontbijt. Daarna was het detectivespel, waarbij het de bedoeling was om te ontdekken wie de moord op DJ (Dirk Jan) had gepleegd. Er stonden allemaal verdachten op de heide die wij moesten ondervragen. Vrijdagochtend wordt er bekend gemaakt wie de dader was.

Na het detectivespel hebben we het vlaggenspel gespeeld. Hierbij moesten we touwtjes van iemand anders bovenarm trekken. Als je drie touwtjes van dezelfde kleur had, kon je die inleveren bij de begeleiding van die kleur en dan kreeg je een vlag. Een vlag is vijf punten waard en een los touwtje één punt. Daarna gingen we de finales van het touwtrekken houden. Vanavond hebben we de bonte avond en een feest. Dat is een hele leuke afsluiting van de avond.

Groetjes van Noysa

 

 

Foto: Terugreis van de finale touwtrekken! Op naar de bonte avond & disco!