Verkiezingen op het Minkema College

18 november 2023

Zoals je weet, zijn er binnenkort Tweede Kamer verkiezingen. 'Het feest van de democratie' wordt dit wel genoemd. Het Minkema College organiseert voor leerlingen in leerjaar 3 en hoger drie evenementen: stemmen in de aula, Grote Minkema Verkiezingsdebat en een Verkiezingsuitslagenavond! verkiezingsavond Minkema

  1. Op dinsdag 21 november worden er 'verkiezingen' gehouden op school. In de ochtend gaan de leerlingen uit klas 3 en hoger met hun klas 'stemmen' in de aula. 
  2. Op dinsdag 21 november vindt er tussen 15.00- 16.00 uur in de aula het Grote Minkema Verkiezingsdebat plaats. Leerlingen en docenten gaan met elkaar in debat. De spetters zullen er vanaf vliegen. Ook het publiek mag mee doen met het debat. Alle leerlingen uit de 4e klas en alle Maatschappijwetenschap-leerlingen zijn verplicht aanwezig. Andere leerlingen kunnen een gratis kaartje aanvragen om er ook bij te zijn.
  3. Op woensdag 22 november tussen 20.00- 22.00 uur is er een Verkiezingsuitslagenavond voor leerlingen in klas 3 en hoger. Burgemeester Molkenboer opent het verkiezingsfeest. Alle aanwezigen nemen een klein lekker hapje mee en kleden zich met een duidelijk 'kleuraccent' in kleding/haar/gezicht van de politieke partij van zijn/haar voorkeur.