UPDATE: Coronavirus 22 april

22 april 2020

Gisteravond heeft het kabinet in een persconferentie laten weten dat enkele maatregelen die zijn genomen in verband met het coronavirus vanaf 28 april worden versoepeld. update corona 22 april

Voor het Minkema College betekent dit dat:

  • we na de meivakantie verder gaan met afstandsonderwijs tot en met de eventuele heropening;
  • we ons gaan voorbereiden op heropening per 2 juni (na het Pinksterweekend). 

Heropening per 2 juni

Half mei horen we of de school daadwerkelijk weer open kan op 2 juni. Als dit het geval is, dan gebeurt dit onder strikte voorwaarden. Hierbij moet het onderwijs in ieder geval zo worden ingericht dat anderhalve meter afstand geborgd is. Dit betekent dat niet alle leerlingen tegelijk naar school kunnen komen. Na de meivakantie gaat de schoolleiding bekijken op welke manier aan de voorwaarden kan worden voldaan en wat haalbare scenario’s zijn voor zowel de leerlingen als onze medewerkers.

Tijdpad examens ongewijzigd

De besluiten van de regering hebben geen effect op het tijdpad dat we eerder hebben gedeeld met de examenleerlingen. Welke consequenties de besluiten hebben voor de manier waarop de diploma-uitreiking kan plaatsvinden, kunnen we nu nog niet aangeven.

Geniet van je vakantie!

Tot slot, vandaag is de eerste dag van de meivakantie. Deze vakantie heeft iedereen meer dan verdiend. De leerlingen hebben de afgelopen weken laten zien dat zij beschikken over ongelooflijk veel creativiteit, discipline, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid en positiviteit. Maar dat geldt ook voor de ouders/verzorgers van onze leerlingen. Wij willen jullie hiervoor allemaal hartelijk bedanken. We hopen dat we ook na de meivakantie op de inzet van jullie kunnen rekenen!

Wij wensen jullie een hele fijne vakantie en kijken er naar uit om elkaar daarna online of live weer te zien!