U-Talent en meer voor leerlingen die wat extra's willen

9 november 2021

Ben je gemotiveerd en wil je wat extra's, dan kun je als leerling van het Minkema College deelnemen aan diverse activiteiten van hogescholen en universiteiten. Zo zijn we sinds 2019 Partnerschool bij U-Talent. Daarnaast zijn er diverse andere mogelijkheden die we gedurende het schooljaar bieden  als je verdieping en verbreding zoekt. Hieronder volgt een selectie van mogelijkheden. Meer weten? Neem contact op met één van de talentcoördinatoren via talentcoordinator@minkema.nl. U-Talent

U-Talent

U-Talent is er voor leerlingen uit de onder- en bovenbouw van havo en vwo. Je hoeft echt geen super hoge cijfers te halen om je aan te melden voor een activiteit van U-Talent, zolang je maar gemotiveerd en nieuwsgierig bent. 

Voor leerlingen uit de bovenbouw organiseert U-Talent onder andere masterclasses: 1- of 2-daagse activiteiten over meer dan 30 uiteenlopende onderwerpen, van kwantumnatuurkunde tot taal en van serious games tot biomedische wetenschappen. Voor de onderbouw zijn er verschillende campusdagen waarbij je zelf actief aan de slag gaat met thema’s als "Muzikale brainwaves", "Droogte" of "School of Slaap". Ook is er voor meisjes uit 2 vwo met bovengemiddelde interesse in bèta-onderwerpen het Girls Club WIN-programma. Elk jaar worden hiervoor twee leerlingen van het Minkema College geplaatst.

Inmiddels is bekend dat in blok 2 maar liefst 13 leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo één of meerdere masterclasses gaan volgen bij U-Talent. In december wordt blok 3 geopend, met weer nieuwe masterclasses waar je je voor kunt aanmelden! Ondertussen is ook de aanmelding geopend voor de campusdagen van klas 2 en klas 3. Alle leerlingen zijn hierover via de mail geïnformeerd. 

Pre-Classes Leiden

De Pre-classes van De Universiteit Leiden zijn bedoeld voor gemotiveerde leerlingen uit de bovenbouw vwo, die meer willen en kunnen dan in het reguliere schoolprogramma wordt aangeboden. Ook voor de Pre-Classes Leiden is de inschrijving geopend en deze sluit op maandag 15 november 9 uur. Inmiddels hebben al enkele enthousiaste leerlingen zich (weer) aangemeld!

Tijdens een Pre-Class ga je gedurende een aantal weken één middag per week naar de Universiteit Leiden om daar les te krijgen van een enthousiaste wetenschapper. Het aanbod is zeer divers: Van Design tot Sterrenkunde, en van Life Science and Technology tot Rechtsgeleerdheid. 

Alle leerlingen zijn via de mail geïnformeerd en je kunt met een mail naar talentcoordinator@minkema.nl aangeven dat je interesse hebt in het volgen van een Pre-class. Eventueel kan één van de talentcoördinatoren helpen bij het opstellen van de motivatiebrief.

De kosten voor deelname aan een PRE-Class bedragen € 75,-. Verder kan er een bijdrage gevraagd worden voor excursies. Ook zijn de reiskosten van en naar Leiden voor eigen rekening.

TU Delft Pre-University Programme

"Iedere nieuwsgierige en enthousiaste 5 vwo’er (N-profiel) met doorzettingsvermogen en met interesse voor maatschappelijke vraagstukken" kan deelnemen aan het TU Delft Pre-University Programme. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten. Vier Minkema-leerlingen gaan dit programma volgen!

Junior Med School

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft Junior Med School in het leven geroepen voor leerlingen die geneeskunde willen studeren en met name geïnteresseerd zijn in geneeskundig onderzoek. In januari 2022 start de aanmeldingsronde voor het programma dat je gedurende 5 en 6 vwo zult volgen. Getalenteerde en gemotiveerde leerlingen uit 4 vwo met het juiste profiel kunnen zich dan hiervoor aanmelden. Het is een pittig programma en de selectie hiervoor is heel streng. Het Minkema College mag elk jaar maximaal twee leerlingen voordragen om mee te doen aan de selectierondes.